Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι: «Εκθρόνισε» τον Πελέ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στη Λατινική Αμερική! (video)

Λιονέλ Μέσι: «Εκθρόνισε» τον Πελέ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στη Λατινική Αμερική! (video)
Ο Λιονέλ Μέσι, με το χατ-τρικ του απέναντι στη Βολιβία (10/09), διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και παράλληλα έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στη λίστα της CONMEBOL με 79 γκολ, αφήνοντας τον Πελέ στη δεύτερη θέση με 77!
Ποιος μπορεί να βάλει όρια στα επιτεύγματα του Λιονέλ Μέσι; Πιθανότατα, μόνο ο ίδιος!

Μόλις δύο μήνες μετά την κατάκτηση του Copa America, ο Αργεντινός μύθος έγραψε μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής!

Με μία ηγετική εμφάνιση, που μετουσιώθηκε σε ένα μεγαλοπρεπές χατ-τρικ, οδήγησε την Αργεντινή στο 3-0 επί της Βολιβίας (10/09), στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Ωστόσο, η νίκη πέρασε σε δεύτερη μοίρα!

Με το πρώτο του γκολ ισοφάρισε, και με τα επόμενα δύο ξεπέρασε τα 77 τέρματα του Πελέ, για να στέκει, πλέον, μόνος στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της CONMEBOL, «σπάζοντας» ένα ρεκόρ που κρατούσε για 50 ολόκληρα χρόνια, από το τελευταίο γκολ του Βραζιλιάνου θρύλου με τη «Σελεσάο», απέναντι στην Αυστρία, στις 11 Ιουλίου του 1971!

Το ρεκόρ, ωστόσο, αντιστοιχεί μόνο στις εθνικές ανδρών, καθώς, παρότι πρόκειται για τον Λιονέλ Μέσι, η γενικότερη πρωτιά στην ήπειρο παραμένει «γυναικεία υπόθεση», αφού οι Βραζιλιάνες, Μάρτα και Κριστιάνε, απέχουν… χιλιόμετρα, με 109 και 96 γκολ αντίστοιχα!


«Το περίμενα και το ονειρευόμουν για καιρό…»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, με δάκρυα στα μάτια αφού είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει με τον λαό της Αργεντινής την κατάκτηση του φετινού Copa America, δήλωσε:

«Ήθελα πάρα πολύ να καταφέρω να το απολαύσω. Περίμενα τόσο πολύ καιρό, το ονειρευόμουν. Είναι μία μοναδική στιγμή, λόγω του τρόπου που έγινε (που «έσπασε» το ρεκόρ του Πελέ), αφού ήρθε μετά από πολύ αναμονή.

Δεν υπήρχε, ωστόσο, καλύτερος τρόπος για να το πανηγυρίσω. Η μητέρα μου και τα αδέρφια μου βρίσκονται εδώ στις κερκίδες. Υπέφεραν πολύ και σήμερα είναι εδώ και πανηγυρίζουν.

Είμαι πολύ χαρούμενος».


Μετά τον Γκάμπριελ Μπατιστούτα, «πλήγωσε» και τον καλό του φίλο, Λουίς Σουάρες

Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί από το 2016, τον πρώτο σκόρερ με τη φανέλα της «αλμπισελέστε», όταν και ξεπέρασε τα 54 γκολ του Γκάμπριελ Μπατιστούτα.

Με το χατ-τρικ του απέναντι στη Βολιβία, «έσπασε» ένα ακόμα ρεκόρ, αυτήν τη φορά του πρώην συμπαίκτη και καλού του φίλου, Λουίς Σουάρες, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των προκριματικών της CONMEBOL, για το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Με 26 γκολ βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ φαίνεται πως η Βολιβία τον… «δαιμονίζει», αφού έφτασε τα 8 τέρματα απέναντί της, σε έντεκα αναμετρήσεις!

 

Το Copa America, η «βίαιη» μετακίνηση και η «Χρυσή Μπάλα».

Η συνεισφορά του Μέσι στην πορεία της Αργεντινής προς την κατάκτηση του Copa America, που αποτέλεσε τον πρώτο του τίτλο με το εθνόσημο, τον έβαλε για τα καλά στη συζήτηση για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας»

Αν αναλογιστεί κανείς πως, καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους βρίσκεται στη «ζώνη του Λυκόφωτος», έχοντας σκοράρει 36 γκολ σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, μάλλον δίκαια θεωρείται ως το πρώτο φαβορί.

Η απρόσμενη μετακίνηση από το «σπίτι» που τον φιλοξενούσε επί δύο δεκαετίες σχεδόν, την Μπαρτσελόνα, προς την Παρί Σεν Ζερμέν, δεδομένα του «κόστισε», αλλά ο χρόνος δεν γυρνά πίσω.

Προς το παρόν, απολαμβάνει το τώρα και αυτό δεν κρύβεται.

«Ονειρευόμουν για χρόνια αυτήν τη μέρα και δόξα τω Θεώ, ήρθε! Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το πόσο σας ευχαριστώ, για όλη την αγάπη που εισέπραξα. Τι υπέροχη βραδιά; Την απόλαυσα πραγματικά. Αξέχαστη!»

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0