Πρόσωπα

Τάσος Μπακασέτας: Ηττήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ έχει δώσει ασίστ!

Τάσος Μπακασέτας: Ηττήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ έχει δώσει ασίστ!

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να παρουσίασε ένα αγωνιστικό πρόσωπο που αναπτέρωσε τις ελπίδες των φίλων της, ενόψει των προκριματικών αγώνων του Μουντιάλ απέναντι σε Κόσοβο και Σουηδία, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ελβετία (2-1), βάζοντας «στοπ» και σε μία εκπληκτική παράδοση που αφορά τον Τάσο Μπακασέτα και τις… ασίστ του!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν ποδοσφαιριστή που με το πέρασμα των χρόνων έχει εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι, τόσο της Εθνικής μας ομάδας, όσο και του εκάστοτε συλλόγου που «υπερασπίζεται».

Η επιλογή του Τάσου Μπακασέτα να αφήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και να μεταβεί στην Τουρκία, έχει εκ του αποτελέσματος αποδειχθεί ορθή, καθώς αρχικά στην Αλάνιασπορ, και πλέον στην Τράμπζοσπορ, ο Έλληνας επιθετικός έχει ξεχωρίσει, τόσο για την ικανότητά του απέναντι στην αντίπαλη εστία, όσο και για την διορατικότητα που τον διακατέχει και χαρακτηρίζει τον τρόπο παιχνιδιού του.

Το δεύτερο «χάρισμά» του μάλιστα έγινε ορατό και στην φιλική αναμέτρηση της χώρας μας απέναντι στην Ελβετία. Ο Μπακασέτας τροφοδότησε τον Παυλίδη, μοιράζοντας την τρίτη του τελική με το εθνόσημο, και ο δεύτερος ισοφάρισε την ομάδα του Γκρανίτ Τσάκα, πιστοποιώντας με ένα γκολ, την εξαιρετική συνολικά προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης πάντως, είναι ότι η εν λόγω ήττα είναι μόλις η πρώτη φορά τις τελευταίες 700 ημέρες, που ο Μπακασέτας δίνει μία τελική πάσα, και η ομάδα του καταλήγει να ηττάται.

Συνολικά μετρά 19 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις την τελευταία διετία, έχοντας σημειώσει επτά νίκες στο πρωτάθλημα Τουρκίας και μία ισοπαλία, και τέσσερις επικρατήσεις σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις που κατέληξε να.. ξεχωρίζει!

Και αν το εν λόγω σερί εν τέλει έφτασε σε ένα «τέλμα», η ξεχωριστή ικανότητα του Τάσου Μπακασέτα αποτελεί παρακαταθήκη για την Εθνική Ελλάδος. Οι επικείμενες αναμετρήσεις απέναντι σε Κόσοβο και Σουηδία χαρακτηρίζονται κομβικές, και ο Έλληνας επιτελικός μέσος θα κληθεί να συνεχίσει την «σχέση» που τον διέπει με τις ασίστ, τουλάχιστον στους επίσημους αγώνες!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0