Πρόσωπα

Φοίβος Μπότος: Η αρχή έγινε στην Ολλανδία και το… αστέρι λάμπει όλο και περισσότερο!

Φοίβος Μπότος: Η αρχή έγινε στην Ολλανδία και το… αστέρι λάμπει όλο και περισσότερο!

Ένα γκολ που δύσκολα θα λησμονήσει, όσα χρόνια και αν περάσουν, σημείωσε ο Φοίβος Μπότος στην αναμέτρηση της Γκο Αχέντ Ιγκλς απέναντι στην Σπάρτα Ρότερνταμ (2-0), με τον Έλληνα επιθετικό να κάνει «σεφτέ» στην Eredivisie και να ετοιμάζεται για τα… επόμενα!

Σχετικά Άρθρα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως ξεκίνησε ο Φοίβος Μπότος τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Γκο Αχέντ Ιγκλς, με τον Έλληνα επιθετικό να συνδυάζει το ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα της ομάδας του στο ολλανδικό πρωτάθλημα με γκολ, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας και την πρώτη νίκης της «νεοφώτιστης» επί της Σπάρτα Ρότερνταμ που αγωνιζόταν με «10», με 2-0!

Επρόκειτο σαφώς για μία στιγμή που δεν θα ξεθωριάσει με το πέρασμα του χρόνου. Ο 20άχρονος Έλληνας επιθετικός, είχε σωστή τοποθέτηση μέσα στην περιοχή, τροφοδοτήθηκε ορθώς από τον Μπόιντ Λούκασεν, νίκησε τον Οκόγιε, και «έγραψε» το 2-0, επιτρέποντας στον κόσμο της ομάδας να «ξεσπάσει» σε πανηγυρισμούς, καθώς πανηγύρισε δύο γκολ στην έδρα του και… νίκη, μετά από τον Φλεβάρη του 2017, ενώ η τελευταία ομάδα που είχε δεχθεί γκολ από την Γκο Αχέντ Ιγκλς ήταν και πάλι η… Σπάρτα Ρότερτναμ, στην σεζόν του υποβιβασμού της!

Κάπως έτσι, ο Μπότος πραγματοποίησε το ιδανικό ξεκίνημα. Η πρώτη νίκη της ομάδας του είναι γεγονός, και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ (μιας και αγωνίζεται ως δανεικός στην Ολλανδία), μετρά ήδη… ένα περισσότερο γκολ από όσα πέτυχε την τελευταία διετία, επί ελληνικού εδάφους, προτού πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην Γκο Αχέντ Ιγκλς.

Εκεί διακρίθηκε αμέσως, συνέβαλλε τα μέγιστα στην πολυπόθητη επιστροφή της ομάδας του στην Eredivisie, έχοντας συμμετοχή σε γκολ, στο 1/3 των αναμετρήσεων που έλαβε μέρος (21 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ), ενώ το «αστέρι» έχει αρχίσει να λάμπει και στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Θα καταφέρει ο Φοίβος Μπότος να σκοράρει για δεύτερη διαδοχική φορά, στο δεύτερο συνεχόμενο ενενηντάλεπτο που αναμένεται να αγωνιστεί, με την επόμενη αντίπαλο της Ιγκλς να είναι η Καμπούρ, και να οδηγήσει την ομάδα του σε δύο «κολλητές» νίκες, πράγμα που δεν έχει πραγματοποιήσει στην Eredivisie, αρχής γενομένης από εντός έδρας ματς, από τον Μάιο του 2016;

Αν τα καταφέρει, η καθιέρωσή του στο αρχικό σχήμα είναι δεδομένη. Ο Φοίβος Μπότος μπορεί. Το άστρο του ξεκινά ήδη να… λάμπει στην Ολλανδία!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0