Πρόσωπα

Χάνα Μπένισον: Η 18χρονη Ολυμπιονίκης έτοιμη να ταράξει τα… νερά του Νησιού με την Έβερτον!

Χάνα Μπένισον: Η 18χρονη Ολυμπιονίκης έτοιμη να ταράξει τα… νερά του Νησιού με την Έβερτον!

Η μικρήΣουηδέζα που «μαγεύει» στο χορτάρι και προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων κλαμπ, συμφώνησε με την Έβερτον για να βοηθήσει την ομάδα να βρει μία θέση στο Champions League

Η Χάνα Μπένισον αποτελεί το μεγαλύτερο wonderkid στο ποδόσφαιρο γυναικών και παρόλο που διανύει μόλις το 18ο έτος της ζωής της, έχει συγκεντρώσει όλα τα… φώτα πάνω της.  

Γεννημένη στη Σουηδία και γαλουχημένη στα γήπεδα της πατρίδας της, έδειξε το ταλέντο της από πολύ νωρίς και στην ηλικία των 15 κέρδισε μία θέση στην πρώτη ομάδα της Ρόζενγκαρντ του εγχώριου πρωταθλήματος.  

Το 2019 για εκείνη ήταν ονειρικό… Είχε συμμετοχή σε 18 από τα 22 παιχνίδια της ομάδας, βοηθώντας την να επιστρέψει στην κορυφή έπειτα από μία τετραετία. Η «παρθενική» της κλήση στην Εθνική μετατράπηκε τότε από μία απλή σκέψη σε γεγονός, καθώς είχε ήδη αναδειχθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Λίγκας

afcbe2d9-6436-581d-869d-3cb05967f98f_1.jpeg

Στο ντεμπούτο της με το εθνόσημο, μάλιστα, η Μπένισον δημιούργησε το πρώτο γκολ για τη Σουηδία στη φιλική ήττα από τις ΗΠΑ με 3-2. Λίγους μήνες μετά, πέτυχε με τη Ρόζενγκαρντ το γκολ που πρόσθεσε το όνομά της στη λίστα των σκόρερ του Champions League.  

Ωστόσο ένας τραυματισμός και η περιπέτεια με τον Covid-19, έφεραν τη Χάνα αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ήττα της. Έχασε… έδαφος στη θέση της βασικής σύνθεσης και ήταν δύσκολο να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο άμεσα.  

Η επιμονή και η εργατιβκότητά της, την οδήγησαν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, όπου βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με ένα αργυρό μετάλλιο και ακόμη 6 συμμετοχές στο ενεργητικό της.  

contentmedium.png

Με αυτόν τον τρόπο η Μπένισον κερδίζει τον σεβασμό όσων παρακολουθούν το παιχνίδι της και αναγκάζει άπαντες να «υποκλίνονται» στο νέο αίμα του Σουηδικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο πως είχε γίνε στόχος για την Λυών, κάτοχο εφτά τίτλων Women UEFA Champions League.  

«Είναι μία παίκτρια που αγωνίζεται στο κέντρο και κάνει την ομάδα να φαίνεται καλύτερη. Ήταν πάντα εργατική και ήθελε να βελτιώνεται»… Με αυτά τα λόγια χαρακτηρίζει ο πρώτος της προπονητής, Άντερ Τζέπσον, το προφίλ της Χάνα, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του! 

Το 2021 ήρθε η αναγνώριση με τη Goal να της χαρίζει το βραβείο του «Next Generation» και την Έβερτον να της δίνει ένα συμβόλαιο τετραετίας, σπαταλώντας ένα -εξαψήφιο- ποσό ρεκόρ για τα μεταγραφικά του συλλόγου.  

Τα «ζαχαρωτά», άλλωστε, έχουν τη δυνατότητα να της προσφέρουν μία κεντρική θέση στα πλάνα τους, συνεχίζοντας τη δουλειά στην ανάπτυξη νέων παικτών, αλλά και την προσπάθεια να βρεθούν στο Champions League την επόμενη σεζόν.  

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0