Πρόσωπα

Χρήστος Τζόλης: Τέτοιο ελληνικό ντεμπούτο στην Αγγλία, μόνο αυτός! (video)

Χρήστος Τζόλης: Τέτοιο ελληνικό ντεμπούτο στην Αγγλία, μόνο αυτός! (video)
Ο Χρήστος Τζόλης έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο με τη φανέλα της Νόριτς, αφού πέτυχε δύο γκολ και είχε ισάριθμες ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 6-0 επί της Μπόρνμουθ (24/08) για το Λιγκ Καπ, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Αγγλία.
 
«Αρχή ήμισυ παντός», αναφέρει το γνωστό γνωμικό που πηγάζει από την αρχαιότητα και βρίσκει πλήρη εφαρμογή στο σήμερα μέσω του Χρήστου Τζόλη.

Ο νεαρός ακραίος επιθετικός συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση με τη Νόριτς, με συνεισφορά στα τέσσερα από τα έξι γκολ της ομάδας του, σκοράροντας δις και μοιράζοντας δύο ασίστ και κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται για το τι έπεται! 

 

Υπό αυτό το πρίσμα, η λέξη «ονειρεμένο» δείχνει λίγη για να περιγράψει το ντεμπούτο του, αλλά σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ελληνικά μοναδικό, αφού κανείς συμπατριώτης του δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο!
 
Με τη μετακίνηση του στο «Νησί» μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που μετακόμισαν στην Αγγλία και την Premier League
 
Παρότι είναι μόλις ο τρίτος που ανήκει σε αυτά τα μέλη της «ελληνικής εκπροσώπησης» πριν κλείσει τα είκοσί του χρόνια -μαζί με τους Απόστολο Βέλλιο και Χάρη Μαυρία- κανείς δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ανάλογο ξεκίνημα. Πόσο μάλλον να αναδειχθεί ως πολυτιμότερος στον πρώτο του αγώνα και να «αποθεωθεί» από συμπαίκτες και Τύπο!

Άλλωστε, και το «φίλτρο» του πρωτοεμφανιζόμενου αν αφαιρέσει κανείς, δεν θα βρει άλλον Έλληνα παίκτη που να έχει τέτοια συνεισφορά σε ένα αγγλικό παιχνίδι. Μόνο η επίδοση του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην αναμέτρηση της Μπέρνλι με την Μπλάκπουλ (10/09/2002), όπου σκόραρε δύο φορές (63', 75') ή το γκολ και η ασίστ του Γιώργου Καραγκούνη στην ίδια διοργάνωση απέναντι στη Λέστερ (29/10/2013), ίσως προσεγγίζει τον υψηλό πήχη που έθεσε ο Χρήστος Τζόλης.

Όσο για το επόμενο βήμα για τον νεαρό επιθετικό; Μα φυσικά να φορέσει φανέλα βασικού το Σάββατο (28/08) απέναντι στην Λέστερ
 
Άλλωστε, αν γίνει η αρχή και αγωνιστεί, ποιος ξέρει; Ίσως και να το επαναλάβει!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0