Πρόσωπα

Ραμόν Λούντκβιστ: Το ταλέντο της Αϊντχόφεν με τα «γυάλινα» γόνατα …

Ραμόν Λούντκβιστ: Το ταλέντο της Αϊντχόφεν με τα «γυάλινα» γόνατα …

Ρίσκο με δύο δρόμους. Είτε ο κορυφαίος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ή ένα μόνιμο όνομα στη λίστα των τραυματισμών. Το «BN Sports» σας παρουσιάζει τον Ραμόν Λούντκβιστ

Σχετικά Άρθρα

Ένιωσε πως είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με την ταμπέλα του wonderkid στην Αϊντχόφεν. Τραυματίστηκε, μόχθησε, πάλεψε και έφτασε στο σημείο να προσπαθεί να ανεβάσει τον πήχη στην Γκρόνιγκεν. Πλέον, όμως, έχει μπροστά του, την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο Ραμόν Λούντκβιστ είναι έτοιμος να γίνει ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και το «τριφύλλι» είναι ο προορισμός όπου ο Σουηδός μεσοεπιθετικός μπορεί να βρει τον χαμένο (ταλαντούχο) εαυτό του. Οι τραυματισμοί στα γόνατα που τον σταμάτησαν απότομα, η μικρή αναγέννηση στην Μπρέντα και η ώρα να κάνει το επόμενο, μικρό βήμα για να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο.

Η δύσκολη απόφαση της μετακόμισης…

Ο Ραμόν Λούντκβιστ μπορεί να έχει την τεχνική και την φιλοσοφία Ολλανδού ποδοσφαιριστή, παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σουηδία. Στις 10 Μαΐου του 1997, στο Αλγκουστρούμ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού έρχεται στην ζωή και το 2009, κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την ομάδα της Καλμάρ. Το ταλέντο του ήταν τεράστιο. Από την θέση του μεσοεπιθετικού, μπορούσε να μοιράσει αλλά και να σκοράρει με απίστευτη ευκολία. Μοναδική για την ηλικία του.

Αυτό, τον έκανε ένα από τα ονόματα που συζητήθηκαν αρκετά στην Ευρώπη, ως μία πολύ καλή επένδυση. Δεν υπέγραψε ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο, καθώς λίγες μέρες πριν το επίσημο ραντεβού, η Αϊντχόφεν τον «κλέβει» σε ηλικία 16 ετών. Η απόφαση να μετακομίσει ήταν δύσκολη, καθώς θα έφευγε για πρώτη φορά από την χώρα του, σε ένα τελείως καινούργιο περιβάλλον. Τελικά, πείστηκε με το project και κατάλαβε πως είναι το καλύτερο για την καριέρα του.

c3fdbca7-3bf4-47ce-9d47-19377172f4ad_image7805134701608128994.jpg

Ταλέντο που εξέπληξε και τον Φίλιπ Κοκού…

Στην Ολλανδία, η αλλαγή κλίματος δεν τον επηρέασε καθόλου. Προσαρμόστηκε αμέσως και με τον ενθουσιασμό σαν «όπλο», έγινε από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών. Εκπληκτικές εμφανίσεις, σημαντική προσφορά στον αγωνιστικό χώρο και σχόλια που του έδειχναν πως θα κάνει μεγάλη καριέρα. Με 16 ασίστ και οκτώ γκολ με την δεύτερη ομάδα, ο Φίλιπ Κοκού μένει εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του νεαρού μεσοεπιθετικού.

Τον προβιβάζει στην πρώτη ομάδα έπειτα από 2,5 χρόνια παρουσίας στα κλιμάκια των Ολλανδών. Σιγά-σιγά, αρχίζει να παίρνει χρόνο συμμετοχής, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα. Ο συνωστισμός αστέρων, του έκανε την ζωή δύσκολη, όπως και του Κόντι Γκάκπο, για να βρει χώρο και χρόνο να αγωνιστεί. Ωστόσο, εκεί που άρχισε να μπαίνει δυναμικά στα πλάνα, ήρθε το χτύπημα της μοίρας

Ο «εφιάλτης» των τραυματισμών που τον προσγείωσε απότομα…

Πάνω στην προσαρμογή από τους νέους στο ανδρικό τμήμα, ο Λούντκβιστ τραυματίζεται και στα δύο του γόνατα. Ο ένας τραυματισμός μετά τον άλλον, με αποτέλεσμα να μείνει για σημαντικό διάστημα εκτός δράσης. Αυτό, τον έκανε να χάσει «πόντους» για να παίξει στην πρώτη ομάδα, με αποτέλεσμα, μόλις το ξεπέρασε, να φύγει για άλλο σύλλογο.

Αυτός ήταν η Μπρέντα. Ουσιαστικά, εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματίας, έχοντας κλείσει τα 22 του χρόνια. Παρότι ήταν μέτριος, κατάφερε να κάνει πέντε ασίστ σε 17 ματς που αγωνίστηκε, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει στον ολλανδικό σύλλογο.

37923530_BSR_AGENCY.jpg

Το restart στην Γκρόνιγκεν και η περίπτωση του Παναθηναϊκού…

Μετά από έξι μήνες, αποφασίζει να βρει νέα «στέγη», με την Γκρόνιγκεν να βγάζει από τα ταμεία της, το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο ίδιος, από την άλλη ήθελε να βρει τον παλιό του εαυτό του στους Πράσινους και να κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα. Μέσα σε μία διετία είχε 48 συμμετοχές. Τις περισσότερες σε επαγγελματικό επίπεδο στην καριέρα του, χωρίς να λείψουν οι τραυματισμοί.

Αυτοί ήταν, που σταματούσαν την γεμάτη πορεία του στα γήπεδα. Σκόραρε οκτώ τέρματα και μέτρησε άλλες τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Και εδώ έρχεται ο Παναθηναϊκός. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έψαχνε για μία νέα πρόκληση εκτός Ολλανδίας. Η ομάδα του από την άλλη, δεν έμεινε στο απόλυτο ευχαριστημένη και μία πιθανή αποχώρησή του, θα ήταν ότι έπρεπε.

Όπως και έγινε. Μονοετής δανεισμός με οψιόν αγοράς στις 800 χιλιάδες ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι. Όλα ταιριάζουν γάντι για το «τριφύλλι», όμως υπάρχει μία σημαντική παράμετρος. Ο Ίβαν Γιοβάνοβιτς θέλει να ενσωματώσει τον Σουηδό άσο, όμως πρέπει να μείνει μακριά από τραυματισμούς. Αυτό είναι το «κλειδί» για να πετύχει στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μπει καλά στην μεταγραφική περίοδο. Οι οικονομικές δυσκολίες αποδεικνύονται μεγάλο εμπόδιο για τους Πράσινους και η ενίσχυση γίνεται με μετρημένες κινήσεις. Σίγουρα, ο Ραμόν Λούντκβιστ δεν είναι τυχαία μεταγραφή. Έχει ταλέντο και ποιότητα. Αλλά στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να το αποδείξει για να… μείνει.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0