Πρόσωπα

Κώστας Τσιμίκας: «Άρπαξε» την ευκαιρία του, έδωσε την πρώτη του ασίστ στην Premier League και δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Κλοπ!

Κώστας Τσιμίκας: «Άρπαξε» την ευκαιρία του, έδωσε την πρώτη του ασίστ στην Premier League και δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Κλοπ!

Την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι την… επόμενη, πραγματοποίησε ο Κώστας Τσιμίκας στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στο Άνφιλντ, με τον Έλληνα μπακ να είναι εξαιρετικός, να δίνει την πρώτη ασίστ της καριέρας του σε αγώνα πρωταθλήματος, και να αναδεικνύει διαρκώς τον λόγο που ο Γιούργκεν Κλοπ τον εμπιστεύτηκε μετά τον τραυματισμό του Ρόμπερτσον.

Σχετικά Άρθρα

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος μετά το θετικότατο ντεμπούτο του ως βασικός στην Premier League,  την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στη Νόριτς, αποφάσισε να πιστοποιήσει την εντυπωσιακή αγωνιστική του βελτίωση, και στο Άνφιλντ, με αντίπαλο την Μπέρνλι.

Ο Έλληνας μπακ ήταν εξαιρετικός, αγωνίστηκε μέχρι και το 92ο λεπτό (γνώρισε την αποθέωση στην αλλαγή του), και στο 20’ της αναμέτρησης έλαβε χώρα μία στιγμή που πιθανώς ονειρευόταν , πριν από μία διετία, όπου η νυν ομάδα του πλήρωνε 13 εκατομμύρια λίρες στον Ολυμπιακό για να τον κάνει δικό της.

Ο Τσιμίκας τροφοδοτήθηκε από τον Μανέ, σήκωσε το κεφάλι του και με μία σέντρα ακριβείας «σέρβιρε» το δεύτερο γκολ του Ντιόγο Ζότα στην Premier League (πρώτο στο Άνφιλντ μετά από έξι εκτός έδρας), με τον Πορτογάλο να είναι και πάλι αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, σε δεύτερο διαδοχικό ματς.

Παρόλα αυτά, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα δεν συνοψίζεται μόνο στην ασίστ του. Πήρε την μπάλα στα πόδια του 71 φορές, μέτρησε έξι κερδισμένες μονομαχίες, δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, με την μία σαφώς να μετουσιώνεται σε ασίστ, ενώ «πάτησε» περιοχή έξι φορές, δίχως όμως να πραγματοποιήσει τελική προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα ήταν εντυπωσιακή. Η Λίβερπουλ επικράτησε απέναντι σε μία ομάδα που την τελευταία τετραετία την δυσκολεύει, και ο Έλληνας διαδραμάτισε καίριο ρόλο, συμβάλλοντας και στο δεύτερο διαδοχικό clean sheet της ομάδας του!

Ο Γιούργκεν Κλοπ του έδωσε την ευκαιρία του, ο Τσιμίκας την αξιοποίησε και ο Άντι Ρόμπερτσον μπορεί πλέον να αποκαταστήσει το θέμα τραυματισμού του, γνωρίζοντας πως αντικαθίσταται επάξια…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0