Πρόσωπα

Κριστίν Σινκλέρ: Το όνειρο πραγματοποιήθηκε στην ηλικία των «38»!

Κριστίν Σινκλέρ: Το όνειρο πραγματοποιήθηκε στην ηλικία των «38»!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Καναδάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επικρατώντας με 3-2 της Σουηδίας στην διαδικασία των πέναλτι, με την Κριστίν Σινκλέρ να συνδυάζει την πρώτη τέτοιου είδους επιτυχία της χώρας της, με την πραγματοποίηση ενός ονείρου που… έμοιαζε να ξεθωριάζει.

Πρόκειται σαφώς για μία ιστορική στιγμή. Για μία ξεχωριστή νίκη που «γράφτηκε» στην ιστορία, και θα αποτελεί παράσημο για τον Καναδά όσα χρόνια και αν περάσουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο κατέχουν πλέον ξεχωριστή θέση στην μνήμη των Καναδών, και την απόλυτη ευθύνη για αυτό φέρει η γυναικεία ομάδα της χώρας.

Μία ομάδα που σχεδόν σε όλα τα ματς που έδωσε, ξεκίνησε το επικείμενο ενενηντάλεπτο από την θέση του αουτσάιντερ, αλλά το πείσμα και το ταλέντο που την διακατείχε, την οδήγησαν στο χρυσό μετάλλιο, με τις νίκες απέναντι στις ΗΠΑ στον ημιτελικό, και στην Σουηδία στον τελικό, να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Η ιστορική αυτή επιτυχία του Καναδά συνδυάστηκε επίσης με την πραγματοποίηση ενός ιδιαίτερου ονείρου της αρχηγού του. Ο λόγος για την Κριστίν Σινκλέρ, η οποία έχει καταγράψει τις περισσότερες συμμετοχές με το εθνόσημο, από οποιονδήποτε αθλητή της χώρας της, είτε σε ανδρικό, είτε σε γυναικείο επίπεδο (304), και έχει πετύχει 187 γκολ, ούσα παράλληλα και πρώτη σκόρερ!
christine-sinclair_1.jpg

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε πέντε Ολυμπιακά τουρνουά, έχει πετύχει 11 γκολ, βρίσκεται στην τρίτη θέση των σκόρερ στις γυναίκες σε ολόκληρη την ιστορία του θεσμού (πρώτες οι δύο Βραζιλιάνες, Κριστιάνε και Μάρτα), και είναι και η δεύτερη με τόσο μεγάλο αριθμό τερμάτων σε μία διοργάνωση ( 6 γκολ το 2012).

Η συμβολή της στο τρέχον Ολυμπιακό τουρνουά ήταν επίσης σημαντική. Στην ηλικία των «38» πλέον, η Σινκλέρ σκόραρε μία φορά, αλλά στον τελικό απέναντι στην Σουηδία, η εμπειρία της την οδήγησε στο να κερδίσει το πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισε η χώρα της!

Το 1-1 ήταν γεγονός, ο Καναδάς επικράτησε για δεύτερη φορά της Σουηδίας στα πέναλτι με 3-2 (δύο φορές έχουν παίξει όλες και όλες), και πλέον αποτελεί την τέταρτη διαφορετική ομάδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο, μετά τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και την Γερμανία.

Το όνειρο της Κριστίν Σινκλέρ έγινε πραγματικότητα. Ο Καναδάς βρίσκεται στην κορυφή, και η Καναδέζα παίκτρια κατάφερε να οδηγήσει ως αρχηγός την ομάδα της, σε μία τεράστια επιτυχία. Πλέον, μπορεί να είναι ευτυχισμένη! Στο τελευταίο της Ολυμπιακό τουρνουά άλλωστε, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0