Πρόσωπα

Όλεγκ Νταντσένκο: Το χρονικό μίας αποτυχημένης (και γεμάτο ερωτηματικά) μεταγραφής…

Όλεγκ Νταντσένκο: Το χρονικό μίας αποτυχημένης (και γεμάτο ερωτηματικά) μεταγραφής…

Μέσα σε έξι μήνες, η μεταγραφή που θα έλυνε το πρόβλημα του δεξιού οπισθοφύλακα, κατέληξε να είναι στην έξοδο με συνοπτικές διαδικασίες…

Σχετικά Άρθρα

«Η μεταγραφή στην ΑΕΚ είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου», είχε δηλώσει γεμάτος υπερηφάνεια ο Όλεγκ Νταντσένκο, λίγες ώρες μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την ΑΕΚ. Μία μεταγραφή, που ήρθε στο τέλος της περασμένης χειμερινής περιόδου και είχε ως στόχο την ενίσχυση της θέση του δεξιού μπακ.

Ακριβώς έξι μήνες μετά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής, για τον οποίο δαπανήθηκε κάτι παραπάνω από ένα εκατ. ευρώ, αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ πριν καν προλάβει να γίνει… παρών. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως δεν «έπιασε» αλλά το θέμα ότι δεν ήταν ποτέ στο πλάνο της Ένωσης.

Μία δαπανηρή μεταγραφή, δίχως αιτία και προγραμματισμό, που είχε επιρροή και στον ποδοσφαιριστή αλλά και στην ομάδα. Ο ρόλος του Παναγιώτη Κονέ, η διπλή απόρριψη από Χιμένεθ και Μιλόβεγιτς και το πληρωμένο «μάρμαρο» χωρίς να… φταίει.

Τα εξαιρετικά νούμερα με την Ούφα, το «ναυάγιο» και το happy end!

Ο Ουκρανός αμυντικός δεν μπήκε τυχαία στα ραντάρ της ΑΕΚ. Ο Παναγιώτης Κονέ είχε μόλις αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή και ο 25χρονος μπακ ήταν η πρώτη του επιλογή για την ενίσχυσητου δεξί άκρου. Ο λόγος κρύβεται στα εξαιρετικά στατιστικά του νεαρού άσου, με την φανέλα της Ούφα.

Συγκεκριμένα, ήταν πρώτος στην κατηγορία των ασίστ, στο ρωσικό πρωτάθλημα, καθώς μετρούσεπέντε σε 16 συμμετοχές. Η Ένωση μπαίνει δυναμικά στο θέμα της απόκτησής του και τα βρίσκει σε όλα με την Ρουμπίν Καζάν, στην οποία ανήκε. Ωστόσο, λίγες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ο γενικός διευθυντής της, Ρουστέμ Σαϊμάνοφ έβαλε στα πάντα φρένο.

«Ο Νταντσένκο δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Θα παραμείνει δανεικός στην Ούφα ως το τέλος της περιόδου», ήταν κατά λέξη τα λόγια του. Ο «κλεισμένος» άσος του ελληνικού συλλόγου, φαινότανπως δεν θα φορούσε τα κιτρινόμαυρα, όμως ήρθε η ανατροπή στην ανατροπή.

Αντί για δανεισμό (που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός), η ελληνική ομάδα προχωράει στην κανονική μεταγραφή του και βγάζει από τα ταμεία της, το ποσό του ενός εκατ. ευρώ. Η μεταγραφή φτάνει σε happy end και ο ποδοσφαιριστής μπαίνει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερα χαρούμενο τον Μανόλο Χιμένεθ.

oleg-danchenko_0.jpg.webp

Το μεγάλο ερωτηματικό και η… δεύτερη «ευκαιρία»!

Η μεταγραφή προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις της ΑΕΚ. Ειδικά για μία θέση όπου πονάει η Ένωση. Όμως, γρήγορα διαψεύσθηκαν. Από την πρώτη του συμμετοχή. Η Ένωση φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο Ελλάδας και ο Ουκρανός μπακ ξεκινάει βασικός. Η εμφάνισή του είναι κάτι παραπάνω από τραγική και στο ημίχρονο (!) γίνεται αλλαγή.

Δεν ήταν τόσο η ποιότητά του αλλά το γεγονός πως ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Σαν να μην ξέρει την θέση καθόλου. Το ίδιο συνέβη σε όλα τα ματς, με τον Μανόλο Χιμένεθ να φτάνει να στο σημείο να δείχνει πως δεν τον… υπολογίζει. Λίγους μήνες μετά την μεταγραφή του Ουκρανού ποδοσφαιριστή.

Η συμμετοχή του ήταν κάτω του μετρίου και αυτό που έβγαινε προς τα έξω, είναι πως ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν ποτέ αυτό που έψαχνε η ΑΕΚ. Είναι ένα στυλ στον τρόπο παιχνιδιού και τα ερωτηματικά άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Στο φινάλε της σεζόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκαθάρισε πως θα φύγουν αρκετοί ποδοσφαιριστές, εκτός του Ουκρανού, ώστε να έχει μία δεύτερη ευκαιρία με τον νέο προπονητή της ομάδας.

Ωστόσο, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, δεν κατάφερε να τον ενσωματώσει σε αυτά που ήθελε. Το σκεπτικό είναι να παίξει με τετράδα στην άμυνα και ο Νταντσένκο νιώθει πιο άνετα με τριάδα και εκείνος μπακ-χαφ. Το «κερασάκι» στην τούρτα, ήρθε με τον αποκλεισμό από την Βελέζ Μοστάρ, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου ο Ουκρανός δεν αγωνίστηκε αλλά «πλήρωσε» το μάρμαρο.

SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF / ¡≈  - œ”÷– (÷Ÿ‘œ√—¡÷…¡: ”Ÿ‘«—«” ƒ«Ã«‘—œ–œ’Àœ” / EUROKINISSI)

Το παράδειγμα του εκθέτει και… τρομοκρατεί!

Ο Όλεγκ Νταντσένκο ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση επί Παναγιώτη Κονέ. Ο Ουκρανός είχε το πακέτο να γίνει βασικός, όμως ποτέ δεν ταίριαξε στην φιλοσοφία της ΑΕΚ. Η αδυναμία σε αυτό το κομμάτι, είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των ανθρώπων της ομάδας και όχι του ποδοσφαιριστή.

Δεν ήταν τυχαία από τους κορυφαίους της Ρωσίας μέχρι να έρθει στην Αθήνα. Το στυλ του δεν ταίριαζε ποτέ στον Μανόλο Χιμένεθ και στον τρόπο που παίζει. Για αυτό τέθηκε εκτός πλάνων πριν καν… μπει. Φυσικά, το γεγονός πως πλέον, είναι στην έξοδο και θεωρείται εκτός ομάδας, τρομάζειτους οπαδούς της Ένωσης.

Ο φόβος προέρχεται από το πως γίνεται η ομάδα τους να κλείνει έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι αυτό που θέλει ο προπονητής. Και αν αυτό επαναληφθεί με την τωρινή ενίσχυση, θα είναι άκρως καταστροφικό για τον ελληνικό σύλλογο. Βέβαια, το γήπεδο είναι καθρέφτης και εκεί θα φανούν όλα.

 ’–≈ÀÀœ 2020-2021 / ¡–œÀÀŸÕ ”Ã’—Õ«” - ¡≈  (÷Ÿ‘œ√—¡÷…¡: ¡Õ‘ŸÕ«” Õ… œÀœ–œ’Àœ” / EUROKINISSI)

Μπορεί να μην έπαιξε με την Βελέζ και να μην συμμετείχε στον ντροπιαστικό αποκλεισμό. Όμως είδε το όνομά του, μαζί με του Λόπες, να βρίσκονται εκτός ομάδας. Μία επένδυση του ενός εκατ. ευρώ, σε καλή ηλικία και με εξαιρετικές προοπτικές, καταλήγει στον… «κουβά», μαζί με εκατοντάδες ερωτηματικά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0