Πρόσωπα

Παπαδόπουλος - Ταχτσίδης: «Γλυκό» χρήμα στην Αραβία, πικρό αγωνιστικό χρώμα

Παπαδόπουλος - Ταχτσίδης: «Γλυκό» χρήμα στην Αραβία, πικρό αγωνιστικό χρώμα

Κυριάκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Ταχτσίδης επέλεξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συνεχίσουν την καριέρα τους, σε μια κίνηση που έχει «διπλή» ανάγνωση.

Σχετικά Άρθρα

Στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Φαϊχά συνεχίζουν την καριέρα τους οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Ταχτσίδης, με πρώτη χρονικά μεταγραφή να είναι εκείνη του άλλοτε αμυντικού μέσου των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, η οποία ανακοινώθηκε στις 16/7.

Ωστόσο, ήρθε και η προσθήκη του «Παπ» δύο ημέρες αργότερα για να συνθέσει το... ελληνικό «παζλ» στις τάξεις της ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πολλά τα χρήματα...

Η Αλ Φαϊχά δεν κοίταξε τυχαία τα ονόματα των δυο έμπειρων ποδοσφαιριστών, αλλά φαίνεται πως τα είχε σημειωμένα τον τελευταίο καιρό στο μπλοκάκι της, καθώς επιθυμούσε να ενισχυθεί σημαντικά τόσο στην αμυντική της λειτουργία όσο και στον άξονα.

Επιπλέον, μετά την άνοδο της στην κορυφαία κατηγορία της Σαουδικής Αραβίδας με 81 βαθμούς σε 38 αγώνες, η ομάδα επιθυμεί το εγχείρημα της να μην θεωρηθεί... «πυροτέχνημα» και να παραμείνει στην Pro League και τη νέα σεζόν.

Τόσο ο 30χρονος Ναυπλιώτης μέσος όσο και ο 29χρονος Κατερινιώτης στόπερ υπέγραψαν έχοντας εξασφαλίσει πως θα βάλουν αρκετά χρήματα στις «τσέπες» τους επόμενους μήνες. Ο μεν Ταχτσίδης άφησε μετά από 2,5 χρόνια τη Λέτσε για μονοετές συμβόλαιο με απολαβές που αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ (!), νούμερο πολύ κοντά στο οποίο βρίσκεται και η συμφωνία του Παπαδόπουλου με την Αλ Φαϊχά, με τη διαφορά πως ο κεντρικός αμυντικός υπέγραψε για δυο χρόνια και αγωνίστηκε προηγουμένως για ένα εξάμηνο στην Κροατία και τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

papadopoulos-1.jpg

Οι δυο όψεις του νομίσματος και ο αγωνιστικός κατήφορος

Κανείς δεν μπορεί να κρίνει 100% μια μεταγραφή, αν οι ποδοσφαιριστές δεν αποδώσουν πρωτίστως στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, όταν πρόκειται για δυο Ελληνόπουλα που έχουμε δει τι μπορούν να κάνουν στην χώρα τους, στο εξωτερικό και στην Εθνική ομάδα, τότε σίγουρα μπορούμε να εκφέρουμε μια πρώτη γνώμη, βασιζόμενη σε στοιχεία.

Αρχικά, να τονίσουμε πως τα χρήματα πάντα παίζουν (και θα παίζουν) σημαντικό ρόλο στην οποιαδήποτε συμφωνία. Άλλωστε μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, όταν αναφερόμαστε στους Ταχτσίδη και Παπαδόπουλο που βρίσκονται σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία (σ.σ. όχι πάνω από 30), τότε ενδεχομένως η μετακίνηση τους στα ΗΑΕ να υποδηλώνει πολλά περισσότερα.

taxtsidis-1.jpg

Ο μεν αμυντικός μέσος έχει φάει με το «κουτάλι» τα γήπεδα της Ιταλίας σε Serie A και Serie B, καταγράφοντας 253 εμφανίσεις, 8 γκολ, 31 ασίστ και πάνω από 17.871' σε όλες τις διοργανώσεις με τις φανέλες των Τζένοα, Τσεζένα, Ελλάς Βερόνα, Κατάνια, Τορίνο, Κάλιαρι και Λέτσο, ενώ έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ. Ο δε στόπερ πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στην καριέρα του με τους Πειραιώτες, που του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί για 6 χρόνια στην Bundesliga με τις φανέλες των Σάλκε, Λεβερκούζεν, Λειψίας και Αμβούργου, σημειώνοντας 198 εμφανίσεις και 15 γκολ σε πάνω από 14.203 αγωνιστικά λεπτά. Παράλληλα, και οι δυο έχουν «υπηρετήσει» με επιτυχία και την Εθνική Ελλάδας (σ.σ. ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ακόμα) με πάνω από 58 συμμετοχές.

Αμφότερων η χρηματιστηριακή αξία -σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα transfermarkt.com- από τα 18 εκατομμύρια ευρώ έχει πέσει στις 850 χιλ. (Κυριάκος Παπαδόπουλος) και από 3,5 εκατομμύρια ευρώ στις 900 χιλ. (Παναγιώτης Ταχτσίδης), γεγονός που, αν μη τι άλλο, φανερώνει -σε συνδυασμό και με όλα τα παραπάνω- πως ίσως έχει ήδη αρχίσει η αγωνιστική... τους «κατηφόρα».

Ευάλωτοι στους τραυματισμούς

Τόσο ο Ταχτσίδης όσο και ο Παπαδόπουλος έχουν κακό ιστορικό με τους τραυματισμούς, οι οποίοι και βεβαίως έχουν παίξει το ρόλο τους στο να επηρεαστούν οι καριέρες τους. Ειδικά, ο δεύτερος από το 2014 έχει εμφανίσει πάνω από 15 σοβαρούς τραυματισμούς (άλλοι μυϊκοί και άλλοι σοβαρότεροι που χρειάστηκαν χειρουργείο), ενώ ο πρώτος συνολικά 7.

Η... περιπέτεια στην Αλ Φαϊχά είτε θα αποτελέσει το «ξυπνητήρι» στις καριέρες τους είτε θα τις γειώσει ακόμα περισσότερο, με τα πάντα ωστόσο να κρίνονται στον «καθρέπτη», τον αγωνιστικό χώρο.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0