Πρόσωπα

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα: Το «εισιτήριο» της Παρί Σεν Ζερμέν του δίνει την ευκαιρία να βελτιώσει τις ατομικές του επιδόσεις!

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα: Το «εισιτήριο» της Παρί Σεν Ζερμέν του δίνει την ευκαιρία να βελτιώσει τις ατομικές του επιδόσεις!

Μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε η Παρί Σεν Ζερμέν με την απόκτηση του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος μεταβαίνοντας στην Γαλλία, γνωρίζει πως πρέπει να βελτιώσει τις ατομικές του επιδόσεις, «επηρεαζόμενος» και από την γενικότερη «παράδοση» των Παριζιάνων στην Ligue 1.

Σχετικά Άρθρα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Παρί Σεν Ζερμέν να αναδείξει τις προσωπικές της  φιλοδοξίες, μετά από την ολοκλήρωση του EURO,  και πριν από το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, «μαρτυρώντας» πως φαντάζει ιδιαίτερα «πληγωμένη», έπειτα από την αποτυχημένη χρονιά που βίωσε!

Κάπως έτσι, κατόρθωσε να αποσπάσει τις υπογραφές των Σέρχιο Ράμος, Τζίνι Βαινάλντουμ, Ασράφ Χακίμι και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Τεσσάρων ποδοσφαιριστών που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τον τελευταίο να αποτελεί και τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του EURO που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, «χαρίζοντας» στην Ιταλία το πολυπόθητο τρόπαιο!

E6E0386VUAAUFKM_1.jpg

Οι ηγετικές ικανότητες του Ντοναρούμα τον ώθησαν στο Παρίσι, και στην ολοκλήρωση της 6αετής θητείας του στην Μίλαν, με την φανέλα της οποίας ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αναδείχθηκε, αλλά δεν μπόρεσε σε καμία από τις έξι σεζόν που υπερασπίστηκε την εστία της, να πραγματοποιήσει περισσότερα από 14 clean sheet σε 38 αναμετρήσεις!

Πρόκειται βεβαίως για έναν αριθμό που δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τις εμφανίσεις του Ιταλού τερματοφύλακα, αλλά βεβαίως πιστώνεται και στον ίδιο, αποτελώντας μία επίδοση, που διόλου αξιέπαινη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!
E6OsmuaVkAQsw6g_1_1.jpg

Πλέον όμως, πιθανώς ήρθε η ώρα, η «κακή» αυτή παρένθεση να αποτελέσει παρελθόν. Ο ίδιος παρουσιάζεται άλλωστε πιο ώριμος από ποτέ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει παρουσιάσει έναν ανάλογο αριθμό απαραβίαστης εστίας, τα τελευταία επτά χρόνια!

Η χειρότερη αμυντική της επίδοση μάλιστα τοποθετείται στην σεζόν 2013-14, κατά την διάρκεια της οποίας, ο νυν τερματοφύλακάς της ήταν μόλις 15 ετών και δεν είχε υπογράψει καν επαγγελματικό συμβόλαιο!

Αναλυτικά τα clean sheet του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ανά σεζόν, στην Μίλαν:

Σεζόν

Εμφανίσεις / Clean Sheet

2015-16

 30/11

2016-17

 38/12

2017-18

 38/12

2018-19

 36/13

2019-20

 36/13

2020-21

 38/14


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0