Πρόσωπα

EURO 2020: Οι πέντε παίκτες που θα δουν τη χρηματιστηριακή τους αξία να εκτοξεύεται μετά το τουρνουά!

EURO 2020: Οι πέντε παίκτες που θα δουν τη χρηματιστηριακή τους αξία να εκτοξεύεται μετά το τουρνουά!

Κάθε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων αποτελούσε την τέλεια ευκαιρία για διάκριση ορισμένων παικτών και το φετινό EURO 2020 δεν έγινε η εξαίρεση στον κανόνα.

Σχετικά Άρθρα

Σπουδαίες εμφανίσεις, κρίσιμα γκολ και επιβράβευση των κόπων μίας σεζόν. To EURO, όπως κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, μπορεί να αποτελέσει ένα καθοριστικό σκαλί προς την καταξίωση. Τόσο αγωνιστική, όσο και χρηματιστηριακή.

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη. Είχε δράμα, τα περισσότερα γκολ (142) από κάθε άλλο, αλλά και παίκτες-εκπλήξεις που ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές τους, κάνοντας τις ομάδες που ανήκουν να «τρίβουν» τα χέρια τους και τους επίδοξους μνηστήρες να μετανιώνουν για τον χρόνο που άφησαν να κυλήσει.

Μίκελ Ντάμσγκαρντ – Σαμπντόρια (21ος ετών)

E52n7lxX0AYV_Ke.jpg
Παρά το γεγονός πως το τουρνουά ξεκίνησε με τρομακτικά δύσκολο τρόπο για τη Δανία, κατέληξε, εν τέλει, σε ένα όμορφο παραμύθι που έφτασε ένα βήμα πριν τον τελικό.

Με τον Κρίστιαν Έρικσεν να έχει τεθεί εκτός ομάδας μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη, το βάρος της δημιουργίας έπεσε στις πλάτες του 21χρονου Ντάαμσγκαρντ, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Ο μεσοεπιθετικός της Σαμπντόρια μοίρασε μία ασίστ, πέτυχε δύο γκολ -συμπεριλαμβανομένου του εκπληκτικού φάουλ απέναντι στην Αγγλία στον ημιτελικό- και ως λογικό κι επόμενο το όνομά του άρχισε να συνδέεται με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ωστόσο, η φημολογούμενη κοστολόγηση των έντεκα εκατομμυρίων πριν την έναρξη του EURO από την ιταλική ομάδα, πλέον έχει εκτοξευθεί στα 50 εκατομμύρια, θέλοντας να εξαργυρώσει τις χρυσές του εμφανίσεις.

Γιόακιμ Μέλε – Αταλάντα (24ων ετών)
E5slJcUWUAE-u-b.jpg

Άλλος ένα κάτοικος Ιταλίας στη σχετική λίστα και πιο συγκεκριμένα ένα μέλος της Αταλάντα, της οποίας οι παίκτες είχαν έντονη παρουσία στη διοργάνωση.

Ο δεξιός μπακ που διακρίθηκε την αριστερή πλευρά ήταν από τους πιο καταλυτικούς παίκτες για τη Δανία στο φετινό EURO, επιδεικνύοντας τόσο τις επιθετικές, όσο και τις αμυντικές του αρετές.

Η σέντρα ακριβείας που έγινε ασίστ στα προημιτελικά απέναντι στην Τσεχία, τα δύο γκολ που πέτυχε και η γενικότερη συμμετοχή του στο επιθετικό κομμάτι, είναι αρκετά ως εχέγγυα για μία ομάδα που αναζητά στη μεταγραφική αγορά ένα ικανό πλάγιο επιθετικό μπακ.

Πάτρικ Σικ – Μπάγερν Λεβερκούζεν (25 ετών)
E6Hj4nTX0AoPOfE.jpg

Ο Σικ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του τσέχικου ποδοσφαίρου, αλλά δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τις προσδοκίες προς το πρόσωπό του, όταν η Ρόμα ξόδεψε 42 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της το 2018.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Λειψία, προέκυψε η ευκαιρία της Μπάγερν Λεβερκούζεν με ένα ποσό κοντά στα 29 εκατομμύρια, που τελικά αποδείχτηκε ο ορισμός της «value for money» μεταγραφής.

Αν αναλογιστεί κανείς τα πέντε γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις, το κρέμασμα σχεδόν από το κέντρο απέναντι στη Σκωτία και τη γενικότερη απόδοσή του στο τουρνουά, γίνεται κατανοητό πως υπάρχουν όλες οι προοπτικές, ώστε να επιστραφούν στα ταμεία της αυτά τα χρήματα αυξημένα κατά πολύ.

Λεονάρντο Σπινατσόλα – Ρόμα (28 ετών)
Εικόνα

Θεωρήθηκε ως ένα πρότζεκτ που άργησε αρκετά να δείξει την ποιότητά του. Το EURO 2020 ήταν αναμφισβήτητα ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει στην έως τώρα πορεία του στους αγωνιστικούς χώρους ο δεξιοπόδαρος αριστερός μπακ.

Τοποθετημένος στο αριστερό άκρο της άμυνας, από όπου και ξεκινούσε τις αμέτρητες κούρσες του, αποδείχθηκε λίρα εκατό για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, μέχρι να έρθει ο καταστροφικός τραυματισμός του στον αχίλλειο τένοντα, που ίσως του στέρησε το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του τουρνουά.

Υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να βρει επιστρέφοντας στη Ρώμη, αφού είναι γνωστή η επιφυλακτικότητα του Πορτογάλου προπονητή προς τα επιθετικογενή μπακ.

Πέδρι – Μπαρτσελόνα (18 ετών)
Εικόνα

Δεν αποτέλεσε πραγματική έκπληξη. Ίσως ήταν μία περαιτέρω επιβεβαίωση πως ο 18χρονος χαφ της Μπαρτσελόνα είναι μοναδικός στο είδος του.

Το ποδοσφαιρικό «διαμάντι» της μηχανής του Ρόναλντ Κούμαν, κατάφερε με τον τρόπο του να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα της Ισπανίας του Λουίς Ενρίκε και να δώσει το πάτημα στην ποδοσφαιρική κοινότητα, ώστε να δει στο πρόσωπό του τον νέο Αντρές Ινιέστα.

Η ηρεμία που παρείχε στο χώρο του κέντρου, η σιγουριά των μεταβιβάσεων του και η γενικότερη προσφορά του στη δημιουργία των «Φούριας Ρόχας», τον ανέδειξε δικαιολογημένα ως τον καλύτερο νεαρό παίκτη του τουρνουά.

Η Μπαρτσελόνα έχει αντιληφθεί από νωρίς πως κρατά «χρυσάφι» στα χέρια της, δεν δείχνει καμία διάθεση να μπει σε συζητήσεις για πώληση του παίκτη, αλλά αντιθέτως θέλει να χτίσει την επόμενη μέρα της ομάδας γύρω του.

Όμως, με την οικονομική κατάσταση του συλλόγου να είναι τουλάχιστον μετέωρη, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αναγκαστεί η Μπαρτσελόνα να μπει στον «πειρασμό» των διαπραγματεύσεων.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0