Πρόσωπα

Αυτός ήταν ο Γκερντ Μίλερ!

Αυτός ήταν ο Γκερντ Μίλερ!

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 75 ετών ο θρύλικός «μπόμπερ», Γκερντ Μίλερ σκορπώντας θλίψη στον χώρο του ποδοσφαίρου...Το BN sports σας θυμίζει το πιο χαρακτηριστικό γκολ του μεγαλύτερου Γερμανού φορ!

Σχετικά Άρθρα

Ήταν στις 7 Ιουλίου 1974 όταν ο «μπόμπερ» χάρισε στη Δυτική Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο μπροστά στο κοινό της, πετυχαίνοντας ένα από τα πιο θρυλικά γκολ της καριέρας του.

Τα καλά του φόρεσε το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου τον Ιούλιο του 1974. Φιλοξένησε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε μισητούς αντιπάλους. Δυτική Γερμανία κόντρα Ολλανδία.

Ονειρεμένο ξεκίνημα για τους «οράνιε» του Γιόαχν Κρόιφ, που μάγεψαν στα γήπεδα της Γερμανίας. Πρώτο λεπτό, πέναλτι και 1-0. Ούτε καν ακούμπησαν την μπάλα οι Γερμανοί. Με πέναλτι απάντησε η γηπεδούχος ομάδα. Στο φινάλε του ημιχρόνου, το μαγικό γκολ.

Ενέργεια του Ράινερ Μπόνχοφ, η σέντρα προς τον Γκερντ Μίλερ. Αρχικά το λάθος κοντρόλ και μετά η φαεινή ιδέα, όπως αρμόζει σε έναν εκτελεστή. Ο φορ των 68 γκολ σε 62 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα. Το σημαντικότερο ήταν στον τελικό του ’74. Με πλάτη προς το τέρμα, γυρίζει, κάνει μία πιρουέτα, επιχειρεί το σουτ, η μπάλα περνάει από τους πάντες και καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Γιόνγκμπλεντ.

Γκολ σήμα-κατατεθέν του Γκερντ Μίλερ. Παρομοιάζεται ακόμα και σήμερα, 47 χρόνια μετά, ως ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά ενός φορ περιοχής. Και όχι άδικα...

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0