Πρόσωπα

Χρήστος Αλμπάνης: Ένα «ξεβιδωμένο» πολυεργαλείο στα χέρια του Μιλόγεβιτς που παίρνει... στροφές!

Χρήστος Αλμπάνης: Ένα «ξεβιδωμένο» πολυεργαλείο στα χέρια του Μιλόγεβιτς που παίρνει... στροφές!

Ο 26χρονος επιθετικός, αν και προερχόμενος από σερί σεζόν γεμάτες τραυματισμούς, έχει ανεβάσει τις προσδοκίες και δίνει το «παρών» ενόψει της νέας σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Δύο από τις σημαντικότερες προσθήκες στο ρόστερ της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν ήταν αδιαμφισβήτητα εκείνες στα «φτερά». Με την έλευση των Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία έχει υπάρξει αισθητή διαφορά στην επιθετική λειτουργία της «Ένωσης», αν και υπήρχαν και plan b τα οποία δεν «έδεσαν» σωστά.

Ένα από αυτά ακούει στο όνομα του Χρήστου Αλμπάνη, ο οποίος αποτελεί ίσως έναν από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Η μεταγραφή του από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018 έδωσε ελπίδες στην ομάδα, ελλείψει παικτών για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ δεν ήταν διόλου τυχαία αφού η δουλειά του με τη φανέλα της «ελαφράς ταξιαρχίας» ήταν κομβική.

Το έως τώρα ταξίδι του στην ομάδα, όμως, δεν ήταν ομαλό αφού οι τραυματισμοί έγιναν εξ αρχής … ο «κακός του δαίμονας»! Τη σεζόν στην οποία η ΑΕΚ έπαιξε στους ομίλους του Champions League, το 2018 κι έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια, ο Αλμπάνης δεν κατάφερε να γράψει ούτε μία συμμετοχή στη διοργάνωση καθώς δεν υπολογιζόταν από τον Μαρίνο Ουζουνίδη λόγω του τραυματισμού του.

Στη συνέχεια της ίδιας σεζόν ο 26χρονος δεν βρισκόταν στην αποστολή της ομάδας για συνολικά 28 παιχνίδια – εντός κι εκτός Ελλάδας – εκ των οποίων στα μισά (14) ήταν τραυματίας! Έτσι, ολοκλήρωσε την αγωνιστική χρονιά μετρώντας μόλις 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

03-07-2021 Voetbal PSV v RWD Molenbeek EindhovenGILZERIJEN, NETHERLANDS - JULY 6: Christos Albanis of AEK Athens during the friendly match between Royal Antwerp FC and AEK Athene at Sportpark Verhoven on July 6, 2021 in Gilzerijen, Netherlands (Photo by Jeroen Meeuwsen/Orange Pictures)

Η επόμενη ήταν μια πιο ήσυχη χρονιά για τον παίκτη, με τους τραυματισμούς να έχουν ελαττωθεί, αλλά και τις υποχρεώσεις τις ομάδας να είναι μειωμένες – καθώς δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Ο απολογισμός της σεζόν ήταν 4 γκολ και μία ασίστ σε 24 κιτρινόμαυρες εμφανίσεις, με τον ίδιο να προσπαθεί ακόμη να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Πέρυσι η χρονιά ήταν σε γενικές γραμμές δύσκολη για όλους τόσο λόγω της πανδημίας και των όσων προβλημάτων γέννησε, όσο και εξ αιτίας της μοναδικής κατάρας των τραυματισμών που ακολουθεί την ΑΕΚ. Συνολικά τα ονόματα 25 ποδοσφαιριστών της ομάδας γράφτηκαν στο ιατρικό της δελτίο, με τον Αλμπάνη – φυσικά – να συμπεριλαμβάνεται. Θλάσεις, κακώσεις και ενοχλήσεις τον κράτησαν μακριά από 10 αναμετρήσεις, ενώ σε άλλες ήταν ανέτοιμος.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στη φετινή επί ολλανδικού εδάφους προετοιμασία. Η ΑΕΚ έχει δώσει μέχρι στιγμής 3 φιλικά, με έναν από τους απόλυτους πρωταγωνιστές να είναι ο 26χρονος.

Ο Αλμπάνης – μαζί με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Τάνκοβιτς – έχει δώσει άλλο αέρα στην επιθετική ζώνη της «Ένωσης». Στην πρεμιέρα των φιλικών κόντρα στη Φίτεσε (3-1, 30/06) αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας, όχι μόνο για το γκολ που βρήκε αλλά και για τη ζωηράδα που αποτύπωσε στην αντίπαλη περιοχή.


Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι, αυτό με την Αντβέρπ (2-0, 06/07), ο 26χρονος βρήκε για ακόμη μία φορά δίχτυα σημειώνοντας ίσως το καλύτερο μέχρι στιγμής γκολ στην προετοιμασία!


Γενικά είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να επανέλθει από έναν σοβαρό τραυματισμό, όπως μια ρήξη χιαστού, καθώς του αφήνει πολλά ψεγάδια και φοβίες. Ο Χρήστος Αλμπάνης προσπάθησε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσε να προσαρμοστεί στην ομάδα, γεγονός που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει στο έπακρο – συγκριτικά με τις δυνατότητές του.

Τώρα, προτού καν δηλαδή ξεκινήσει ακόμη η αγωνιστική σεζόν, έχει δείξει πολύ δυνατά δείγματα ανεβάζοντας εξ αρχής τον πήχη και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο φέτος να είναι η χρονιά που επιτέλους θα αναδειχθεί!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0