Πρόσωπα

Ράφα Μπενίτεθ: Ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που περνά από Λίβερπουλ και Έβερτον!

Ράφα Μπενίτεθ: Ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που περνά από Λίβερπουλ και Έβερτον!

Σε ένα σίριαλ με ευτυχή κατάληξη, εξελίχθηκε η υπόθεση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Έβερτον από τον Ράφα Μπενίτεθ, με τον Ισπανό να γίνεται μόλις ο δεύτερος σε ολόκληρη την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που θα διατελέσει προπονητής, τόσο στην Λίβερπουλ, όσο και στην Έβερτον!

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται πιθανώς για έναν αριθμό που αρκετοί δεν γνωρίζουν, αλλά όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, ο Ράφα Μπενίτεθ πλέον κατέχει μία πρωτιά, η οποία είχε να έρθει στο προσκήνιο, για περισσότερα από 120 χρόνια!

Και αυτό διότι, κανένας προπονητής, από το 1890 και έπειτα, δεν σκέφτηκε να ασκήσει το λειτούργημά του τόσο στην Λίβερπουλ, όσο και στην Έβερτον. Στις δύο δηλαδή, ομάδες του Μεσερσάϊντ, οι οποίες ανέκαθεν διακατέχονται από μία μεγάλη κόντρα, με αποτέλεσμα η περιοχή του Λίβερπουλ να είναι… δίχρωμη, και χωρισμένη στο κόκκινο και το μπλε.

Ο μοναδικός άλλωστε που είχε κάνει κάτι τέτοιο ήταν ο Γουίλιαμ Έντουαρντ Μπάρκλεϊ, ο οποίος αποτέλεσε προπονητή τόσο της Έβερτον, όσο και της Λίβερπουλ, για οκτώ χρόνια συνολικά (1888-1896).

Πρόκειται άλλωστε για τον πρώτο προπονητή και των δύο συλλόγων, ο οποίος όμως όταν η Έβερτον (22 ματς στον πάγκο της) αποφάσισε να εγκαταλείψει το Άνφιλντ για να μεταβεί στο Γκούντισον Παρκ, εκείνος παρέμεινε στην Λίβερπουλ, ολοκληρώνοντας την θητεία του με τους «κόκκινους» με ένα πρωτάθλημα και έναν υποβιβασμό!
thumb_78559_default_news_size_5.jpg

Παρόλα αυτά, ο Ράφα Μπενίτεθ, θέλησε να αποτελέσει τον πρώτο προπονητή κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων, που αποφασίζει να προβεί σε μία ανάλογη κίνηση. Τι και αν δέχθηκε απειλές, τόσο από φίλους της Λίβερπουλ, όσο και από οπαδούς της νυν ομάδα του, επειδή πριν από 12 χρόνια είχε «τολμήσει» να αποκαλέσει την Έβερτον «μικρή ομάδα»;

Ο Μπενίτεθ δεν πτοήθηκε, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, και αποτελεί τον δεύτερο άνθρωπο που το πραγματοποιεί σε ολόκληρο το αγγλικό ποδόσφαιρο! Εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως η νέα του ομάδα, αποτελούσε την «αγαπημένη του αντίπαλο», αναλογικά με τις αναμετρήσεις που την έχει αντιμετωπίσει.

Ο Ισπανός άλλωστε μέχρι και σήμερα, έχει ηττηθεί από την Έβερτον μόλις πέντε φορές σε 20 αναμετρήσεις, έχει επικρατήσει τις 11, και δεν έχει χάσει ποτέ από τα «ζαχαρωτά» εντός έδρας, σε ντέρμπι της πόλης!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0