Πρόσωπα

Φορολογικά μπλεξίματα για τον Αντσελότι – Προειδοποίηση των ισπανικών αρχών για κατάσχεση μισθού

Φορολογικά μπλεξίματα για τον Αντσελότι – Προειδοποίηση των ισπανικών αρχών για κατάσχεση μισθού

Ο Κάρλο Αντσελότι επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από έξι χρόνια, αλλά κάποια φορολογικά προβλήματα του παρελθόντος τον περιμένουν ακόμη.

Σχετικά Άρθρα

Ο διάδοχος του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο των «Μερένχες» εμφανίζεται στις λίστες με τους μεγαλοφειλέτες προς την εφορία της Ισπανίας. Πρόκειται για χρήματα που θεωρείται πως δεν δηλώθηκαν σωστά κατά την πρώτη του παρουσία στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, οι αρχές της χώρας φέρονται να έχουν αποστείλει επίσημο έγγραφο στη Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του, ζητώντας τα χρήματα που οφείλει ο νυν προπονητής της να παρακρατηθούν από τον μισθό του.

Πρόκειται για ένα πόσο ύψους 1.4 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχεται από τη θητεία του Ιταλού προπονητή κατά το διάστημα 2013-2015 και σχετίζεται με έσοδά του από τη χρήση των πνευματικών του δικαιωμάτων. Μάλιστα, έχει κληθεί σε απολογία για το γεγονός στις 23 Ιουλίου από το ειδικό ερευνητικό δικαστήριο, τόσο ο ίδιος, όσο και ο σύλλογος.

Στις ίδιες λίστες οφειλετών, εντοπίζει κανείς και το όνομα του Ντάνι Άλβες, ο οποίος φέρεται να χρωστά 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε και ο Νεϊμάρ με δυσθεώρητα χρέη ύψους 34.6 εκατομμυρίων ευρώ!Ωστόσο, στη δημοσιευμένη λίστα για το τρέχον έτος, το όνομα του δεν υπάρχει.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά και η αποφασιστικότητα των ισπανικών αρχών στην είσπραξη των χρημάτων πηγάζουν από τη συχνότητα του φαινομένου, μιας και δεν περιορίζεται στον χώρου του αθλητισμού, με το παράδειγμα του πρώην υπουργού και γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ροντρίγκο Ράτο, να ξεχωρίζει.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0