Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι: Εμφάνιση Νο.148 και πρώτος σε συμμετοχές με την Αργεντινή!

Λιονέλ Μέσι: Εμφάνιση Νο.148 και πρώτος σε συμμετοχές με την Αργεντινή!

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τις 148 συμμετοχές με την Εθνικής Αργεντινής και πλέον κατέχει τόσο των ρεκόρ εμφανίσεων, όσο και των γκολ με το εθνόσημο στο στήθος.

Σχετικά Άρθρα

Το ταξίδι του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν 17 Αυγούστου του 2005, όταν σε φιλικό της Αργεντινής απέναντι στην Ουγγαρία στο Φέρεντς Πούσκας, ως 18χρονος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της «αλπισελέστε».

Σαράντα τρία δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς ως αλλαγή του Λισάντρο Λόπεζ, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τον αντίπαλό του, τον χτυπά με τον αγκώνα, αποβάλλεται και η πρώτη του συμμετοχή ολοκληρώνεται άδοξα.
mesia.jpg

Ποιος να περίμενε πως αυτό το 18χρονο παιδί, δεκαεπτά χρόνια μετά θα γίνει ρέκορντμαν συμμετοχών-γκολ της Εθνικής Αργεντινής και θα έχει κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο με την Μπαρτσελόνα;

Λίγες μέρες αφότου ο Λιονέλ Μέσι έκλεισε τα 34 του χρόνια, η Αργεντινή τέθηκε αντιμέτωπη με τη Βολιβία (29/06) στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Copa America, επικρατώντας της με 4-1. Τα δύο γκολ και η μία ασίστ που πρόσφερε ο Μέσι για να έρθει αυτή η νίκη, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, αφού αυτή ήταν η 148η εμφάνισή του με το εθνόσημο, γεγονός που τον έκανε να ξεπεράσει τον Χαβιέ Ματσεράνο και πλέον βρίσκεται μόνος πρώτος στη σχετική λίστα.

 

Υπενθυμίζεται πως από το 2016 αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ της χώρας, με 75 γκολ πλέον. Μάλιστα, αν πετύχει δύο ακόμη γκολ θα αγγίξει το ρεκόρ του Πελέ για τα περισσότερα τέρματα που έχει πετύχει παίκτης από τη Νότια Αμερική με τη χώρα του. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο επίτευγμα που διεκδικεί.

Αν στην τρέχουσα διοργάνωση κατορθώσει να φτάσει και να αγωνιστεί σε κάθε ματς ως τον τελικό θα συμπληρώσει 34 συμμετοχές σε Copa America ισοφαρίζοντας την επίδοση του Χιλιανού Σέρχιο Λίβινκστοουν.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο Λιονέλ Μέσι φαίνεται πως θα προτιμούσε να ανταλλάξει τα ρεκόρ της καριέρας του, για να καλύψει το μεγάλο κενό: ένα τρόπαιο με την εθνική του ομάδα. Υπενθυμίζεται πως έφτασε ένα «βήμα» από το Μουντιάλ του 2014 και το Copa America του 2015 και του 2016, αλλά η προσπάθεια έμεινε ανολοκλήρωτη.

Συγκρίνοντας τους αριθμούς του με το εθνόσημο με άλλες εμβληματικές φυσιογνωμίες που κατέχουν το ρεκόρ συμμετοχών με τη φανέλα της χώρας τους, γίνεται εμφανές πως οι επιδόσεις του θα μοιάζουν ελλιπείς όσο δεν ακολουθεί μία κατάκτηση. Οι Σέρχιο Ράμος, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπουφόν, με τριάντα εμφανίσεις -περίπου- περισσότερες, έχουν εξασφαλίσει πως η προσπάθειά τους με το εθνικό συγκρότημα δεν πήγε χαμένη.

Δεν μπορεί να πει κανείς, όμως, το ίδιο για τον Λιονέλ Μέσι που πλέον, όντας 34 ετών, ο χρόνος κυλάει εναντίον του, ενώ πάντα θα υπάρχει η «βαριά σκιά» του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που με 58 εμφανίσεις λιγότερες κατάφερε να σηκώσει τη χώρα στους ώμους του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1986.


Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0