Πρόσωπα

Άκης Μάντζιος: Ο διπλός φετινός στόχος που ακούει στο όνομα της «παραμονής» και του… Ολυμπιακού!

Άκης Μάντζιος: Ο διπλός φετινός στόχος που ακούει στο όνομα της «παραμονής» και του… Ολυμπιακού!

Εννέα ματς έμειναν για να καταφέρει ο Άκης Μάντζιος, ό,τι αδυνατούσε να πετύχει τα τελευταία 12 χρόνια. Τα 47 ματς θα αποτελούν ρεκόρ παραμονής του σε πάγκο, και ο Έλληνας προπονητής δείχνει αποφασισμένος να το καταρρίψει, ελπίζοντας να…  μην βρει νωρίς στον δρόμο του τον Ολυμπιακό!

Και ποιος θα περίμενε ότι όταν ο Άκης Μάντζιος υπέγραφε στον Άρη και διαδεχόταν τον Μίχαελ Ένινγκ, τον Σεπτέμβρη του 2020, πως θα φτάσει κοντά στο σημείο να «σπάσει» τόσο το δικό του ρεκόρ σε παραμονή στον πάγκο κάποιας ομάδας, όσο και αυτό του Άρη, το οποίο καλά κρατεί εδώ και μία δεκαετία.

Παρά ταύτα, ο Άκης Μάντζιος διέψευσε κάθε προγνωστικό, δημιουργώντας μία αξιοζήλευτη ομάδα. Πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν, έπαιξε θελκτικό ποδόσφαιρο, τερμάτισε τρίτος και θα «φιλοξενηθεί» στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Το παζλ θέλει εννέα «κομμάτια» για να συμπληρωθεί και ο Έλληνας προπονητής είναι κοντά στον επιθυμητό στόχο…
5304873.png

Τα οκτώ εναπομείναντα ματς για να «σπάσει» το δικό του ρεκόρ και ο συσχετισμός με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Με την υπογραφή του μάλιστα στον Άρη, ο Άκης Μάντζιος ολοκλήρωσε την 11η συμφωνία στην προπονητική του καριέρα με κάποια ελληνική διοίκηση, ενώ ο Άρης αποτελεί την 9η διαφορετική ομάδα, την οποία ανέλαβε να καθοδηγήσει, με στόχο να «στεριώσει» εκεί, και να πάψει να είναι «περιπλανώμενος».

Όλα δείχνουν λοιπόν πως ο στόχος του έχει στεφθεί από επιτυχία. Προς το παρόν μετρά 38 παιχνίδια με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, τα περισσότερα στην καριέρα του είναι τα 46 με τον Πανθρακικό, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η θητεία του στον Λεβαδειακό με δύο παιχνίδια λιγότερα.

Παράλληλα αν καταφέρει να ολοκληρώσει την επικείμενη σεζόν με τον Άρη θα «σπάσει» και ένα ρεκόρ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, το οποίο κρατά εδώ και 10 χρόνια, και είχε ως πρωταγωνιστή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος έμεινε στον Άρη για μία διετία (2009-2011).
5249654_1.jpg

Η αρνητική παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό και η «πολυπόθητη» πρώτη νίκη στην καριέρα του

Παρόλα αυτά, ο στόχος του δεν περιορίζεται στο διάστημα παραμονής του. Και αυτό διότι, ακόμη μία φιλοδοξία του είναι να κατορθώσει να κερδίσει για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα τον Ολυμπιακό, από τον οποίο μετρά 18 ήττες σε 22 παιχνίδια και 4 ισοπαλίες (η πρώτη, 10 χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι που τον αντιμετώπισε), με πιο πρόσφατη, τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, με 1-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως έχει πετύχει μόλις 9 γκολ απέναντι από στους Ερυθρολεύκους (με τα 5 εξ’ αυτών να έχουν επιτευχθεί από ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό), ενώ έχει δεχθεί 50, πράγμα που μεταφράζεται σε περισσότερο από 2,3 γκολ ανά παιχνίδι!
5256282_1.jpg

Αμέσως μετά μάλιστα, από άποψη αρνητικής παράδοσης, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, βρίσκεται ο Ατρόμητος, με παράδοση δύο νικών, έξι ισοπαλιών και οκτώ ήττων, κατορθώνοντας πάντως φέτος να τον κερδίσει (3-0), σκοράροντας περισσότερα από δύο τέρματα, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0