Πρόσωπα

Ρομέλου Λουκάκου: Η «εκτόξευση» του Βέλγου, ακούει στο όνομα… Τιερί Ανρί!

Ρομέλου Λουκάκου: Η «εκτόξευση» του Βέλγου, ακούει στο όνομα… Τιερί Ανρί!

Καταπληκτικό χαρακτηρίζεται το EURO 2020 για τον Ρομέλου Λουκάκου στις τρεις πρώτες του εμφανίσεις, με την φανερή βελτίωση του Βέλγου, να φέρει την υπογραφή του Τιερί Ανρί!

Ένας «θηριώδης» Ρομέλου Λουκάκου φαίνεται πως έχει κάνει την εμφάνισή του στο EURO 2020, με τον επιθετικό της Ίντερ να πραγματοποιεί αναμφίβολα το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του με την Εθνική Βελγίου, όντας ιδιαίτερα βελτιωμένος στο τελείωμα των φάσεων, πράγμα που δεν αποτελούσε το δυνατό του στοιχείο στις τρεις προηγούμενες, κορυφαίες διοργανώσεις που είχε πάρει μέρος.

Αναλυτικότερα, ο Λουκάκου, έχοντας βεβαίως ως «όπλο» και το εξαιρετικό μομέντουμ της ομάδας του, έχει πετύχει σε 3 παιχνίδια, δύο γκολ, ένα που δεν μέτρησε και έχει χάσει μόλις 6 αγωνιστικά λεπτά!

Η βελτίωσή που επιδεικνύει είναι τεράστια, η επίδραση που έχει την δυνατότητα να διαδραματίσει στον τρόπο παιχνιδιού της χώρας του είναι μεγάλη, ενώ και τα λεπτά που αγωνίζεται παρουσιάζουν τεράστιες διαφορές, σε σχέση με τις προηγούμενες παρουσίες του.
romelu-lukaku-thierry-henry-belgium_m2e2dqhi9aqu1eo9c7bg5u3hs.jpg

Κατά πολλούς, η «εκτόξευση» του Βέλγου οφείλεται αποκλειστικά στην παρουσία του Τιερί Ανρί στις τάξεις της ομάδας, από την θέση του βοηθού προπονητή. Ο Γάλλος, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών για την Άρσεναλ, συμφώνησε με την Βέλγικη Ομοσπονδία τον Μάϊο, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας την τελευταία ημέρα του μήνα και ήταν παρών στην προετοιμασία του Βελγίου, εν’ όψει της επικείμενης διοργάνωσης.

Άμεση συνέπεια της «ηγετικής» παρουσίας του στις προπονήσεις της ομάδας αποτέλεσε το «δέσιμο» με τον Λουκάκου, με τους δύο να έχουν παίξει μπάσκετ μαζί, αλλά και να έχουν διαγωνιστεί στις εκτελέσεις φάουλ, με τον Γάλλο πρώην ποδοσφαιριστή να επικρατεί με χαρακτηριστική ευκολία.

Το θετικό αυτό κλίμα βεβαίως μετουσιώνεται στην εξαιρετική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Λουκάκου, με τα προηγούμενα στατιστικά του να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της «τρομακτικής» για τους αντιπάλους του εικόνας που παρουσίασε στις αναμετρήσεις των ομίλων.

Αναλυτικότερα οι αριθμοί που παρουσίασε στις τρεις προηγούμενες κορυφαίες διοργανώσεις που συμμετείχε στα τρία πρώτα παιχνίδια:

Τουρνουά

Χρόνος συμμετοχής

Γκολ

Μουντιάλ 2014

115 λεπτά

 0 γκολ

EURO 2016

243 λεπτά

 2 γκολ σε ένα ματς

Μουντιάλ 2018

150 λεπτά

 4 γκολ σε δύο ματς, κανένα μέχρι τον ημιτελικό

EURO 2020

264 λεπτά

 2 γκολ


Δημήτρης Μανάκος

                               

                               

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0