Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ο Μπρίτζες το έκανε «θρίλερ», αλλά ο Καναδάς το ήθελε περισσότερο (127-118 τις ΗΠΑ) και πήρε το χάλκινο στην παράταση! (video)

Ο Μπρίτζες το έκανε «θρίλερ», αλλά ο Καναδάς το ήθελε περισσότερο (127-118 τις ΗΠΑ) και πήρε το χάλκινο στην παράταση! (video)

Ο Καναδάς έδειξε εξ αρχής πως ενδιαφέρεται για την τρίτη θέση, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που δεν… καίγονταν ιδιαιτέρως. Αν και στο φινάλε πάτησαν «γκάζι», με το… τετράποντο του Μπρίτζες να στέλνει το ματς στην παράταση, τελικά δεν ήταν αρκετό και έτσι το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατέληξε στην παρέα του Ντίλον Μπρουκς, που επικράτησε με 127-118.

Στο φινάλε το ματς για την τρίτη θέση έγινε αληθινό ντέρμπι. Μία ομάδα όμως έπαιζε σε όλον τον αγώνα και αυτή ήταν ο Καναδάς, κατακτώντας δίκαια το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, που αποτελεί και το πρώτο του στο θεσμό! Οι ΗΠΑ είχαν στη διάθεσή τους εννέα παίκτες, δεν «ίδρωσαν» ιδιαιτέρως στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και έτσι ηττήθηκαν με 127-118.

Παρ’ όλα αυτά, στο τέταρτο δεκάλεπτο αποφάσισαν να… ανεβάσουν στροφές, ισορροπώντας το παιχνίδι. Ο Μπρίτζες μάλιστα, αν και η ομάδα του βρισκόταν 4 πόντους πίσω στα 4’’ για το φινάλε του παιχνιδιού, ευστόχησε στην πρώτη του βολή, έχασε τη δεύτερη, αλλά πήρε ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ και έτρεξε στη γραμμή του τριπόντου, ευστοχώντας για να στείλει τους δύο αντιπάλους στην παράταση!

Στο έξτρα 5λεπτο, οι Καναδοί δεν άφησαν να πάει στράφι ό,τι έχτιζαν στα πρώτα 30 λεπτά. Άλλωστε, σε αυτά είχαν τον έλεγχο και βρίσκονταν μπροστά στο φινάλε κάθε περιόδου. Με εξαίρεση την κρίσιμη τέταρτη, όπου τα πάντα εξισορροπήθηκαν.

Στην παράταση ο Καναδάς έτρεξε ένα επιμέρους 16-7, οι Αμερικάνοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και δεύτερη φορά στο ματς και έτσι η παρέα του Ντίλον Μπρουκς επικράτησε με 127-118, κατακτώντας την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος του Καναδά με 39 πόντους (7/8 3π.), ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ με 31. Οι ΗΠΑ στηρίχθηκαν και πάλι περισσότερο στους Άντονι Ένουαρντς (24π.) και Όστιν Ριβς (23π.).

Τα δεκάλεπτα: 25-34, 56-58, 82-91, 111-111 (κ.δ.), 118-127 (παρ.)

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0