Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ζάγκαρς από άλλον... πλανήτη έσπασε το ρεκόρ με τις περισσότερες ασίστ σε Παγκόσμιο Κύπελλο! (video)

Ζάγκαρς από άλλον... πλανήτη έσπασε το ρεκόρ με τις περισσότερες ασίστ σε Παγκόσμιο Κύπελλο! (video)
Δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ομορφότερα το ταξίδι της Λετονίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τον Αρτούρς Ζάγκαρς να γίνεται ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην διοργάνωση (17) ξεπερνώντας τους Τόνι Κούκοτς και τον Κάρλικ Τζόουνς.
Ο Αρτούρς Ζάγκαρς αποφάσισε να γράψει ιστορία στο τελευταίο παιχνίδι της Λετονίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που κατέλαβε την πέμπτη θέση στο τουρνουά απέναντι στην... γειτόνισσά της Λιθουανία.
Πέρα από το εμφατικό 98-63 που ολοκλήρωσε την «παρθενική» παρουσία της Λετονίας στη διοργάνωση, ο 23χρονος γκαρντ άφησε με την σειρά του το δικό του... λιθαράκι στον θεσμό.

Συγκεκριμένα, τελείωσε το ματς με 17 ασίστ, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα Παγκόσμια Κύπελλα και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές πάσες σε έναν αγώνα κάτι που τον τοποθετεί στην κορυφή της λίστας από τότε που ξεκίνησε η καταμέτρηση αυτού του στατιστικού (1994)!Το ρεκόρ μέχρι να το «οικειοποιηθεί» ο Ζάγκαρς, το κρατούσε ο Τόνι Κούκοτς και ο Κάρλικ Τζόουνς με 15 ασίστ έκαστος.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης0