Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ρεσιτάλ Ντόντσιτς για την 7η θέση της Σλοβενίας στο αντίο του Ντατόμε (89-85 την Ιταλία)!

Ρεσιτάλ Ντόντσιτς για την 7η θέση της Σλοβενίας στο αντίο του Ντατόμε (89-85 την Ιταλία)!
Ένας θρύλος αποχαιρέτησε την ενεργό δράση και ένας άλλος άγγιξε το πρώτο triple-double στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Μέσα σε έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα για το αντίο του σπουδαίου Τζίτζι Ντατόμε, η σχεδόν 30αρα του Ντόντσιτς (με 9 λάθη) έφτανε και περίσσευε στους Σλοβένους για να ματσάρουν την καλύτερή τους θέση στο θεσμό (7η).
Το κίνητρο χαμηλό, τα επιμέρους σημεία-κλειδιά όμως αρκετά και με τη δική τους λάμψη. Μπροστά σε περίπου 11 χιλιάδες φίλους του αθλήματος στις κερκίδες, ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε για τελευταία φορά τα... μαγικά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας και τη Μανίλα και έσυρε τη Σλοβενία στην 7η θέση, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της ιστορίας της στο θεσμό (Μουντομπάσκετ Ισπανίας, 2014 η προηγούμενη).

Ένα παιχνίδι βέβαια το οποίο θα μείνει στα χρονικά όχι για αυτά που έλαβαν χώρα στα 40 αγωνιστικά λεπτά. Λίγοι έως ελάχιστοι θα το ανακαλούν για αυτό. Ο «θρύλος» του Ιταλικού μπάσκετ που λατρεύει τα ελληνικά νησιά και σε όλη τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του έκανε μόνο φίλους και θαυμαστές, Τζίτζι Ντατόμε, έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι και αποθεώθηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους.
Σε μια βραδιά που ανήκει ολοκληρωτικά σε εκείνον, ένα νέο ρεσιτάλ του Λούκα Ντόντσιτς δεν του επέτρεψε να τελειώσει τον επαγγελματικό του βίο με νίκη (89-85 οι Σλοβένοι). Ο σούπερ σταρ των Μάβερικς, τελείωσε το παιχνίδι με 29 πόντους, 10 ριμπ, 8 ασίστ, 9 κερδισμένα φάουλ αλλά και 9 λάθη, αγγίζοντας το πρώτο triple double στην ιστορία της διοργάνωσης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 41-42, 60-70, 85-89

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0