Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Σερβία - Καναδάς 95-86: Με μπάσκετ - όνειρο από Μπογκντάνοβιτς και Μιλουτίνοφ θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο! (video)

Σερβία - Καναδάς 95-86: Με μπάσκετ - όνειρο από Μπογκντάνοβιτς και Μιλουτίνοφ θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο! (video)

Καλύτερη αγωνιστική μέρα δε μπορούσε να έχει η Σερβία με… σεμιναριακή εμφάνιση κόντρα στον Καναδά που τον κατατρόπωσε με 95-86 οδεύοντας στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να διεκδικήσει το χρυσό!

Η Σερβία αναμετρήθηκε με τον Καναδά για μία θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2023.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ξεκίνησε πατώντας γερά στα πόδια της με τον Ντόμπριτς να κάνει εξαιρετική δουλειά στο μαρκάρισμα του Σάι Γκίλτζιους - Αλεξάντερ.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με την σειρά του μπήκε πολύ ζεστό στο ματς σκοράροντας τρίποντο πάνω Ντίλον Μπρουκς για το 8-1 στο 2'.

Ο Καναδάς αντέδρασε άμεσα με τρίποντα από τους Μπάρετ και Ολίνικ προσπαθώντας να παίζουν υπομονετικά.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν όμως καλό για τους Καναδούς που είχαν πάρει «φωτιά» και από τις δύο πλευρές του παρκέ.

Τόσο ο Μπογκντάνοβιτς, όσο και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδειξαν τις… άγριες διαθέσεις τους προς την αντίπαλη ρακέτα με εξαιρετικές συνεργασίες τους.

Ο Μπρουκς ήταν αυτός που ξεσήκωσε την ομάδα του μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος με διαδοχικά τρίποντα με τον Καναδά να προσπαθεί να ροκανίσει τη διαφορά (54-45).

Φοβερος ήταν ο Όγκνιεν Ντόμπριτς με 16 πόντους ειδικά στο δεύτερο μέρος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κρατώντας παράλληλα χαμηλά τον Γκίλτζεους - Αλεξάντερ στο σκοράρισμα.

Ο Ντίλον Μπρουκς, με 7 λεπτά να απομένουν για την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου μάζεψε 4 φάουλ δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια των Καναδών!

Ο Καναδάς άντεχε στο παιχνίδι παρ’ όλο που η ομάδα του κόουτς Πέσιτς διατηρούσε την διαφορά κοντά στους 10 πόντους (68-58).

Οι Σέρβοι μπήκαν ασταμάτητοι στην τελευταία και καθοριστική περίοδο παίζοντας μπάσκετ σεμιναριακού  επιπέδου και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με πέντε σερί πόντους από τον απόλυτο πρωταγωνιστή, Μπογκντάνοβιτς που σημείωσε 23 πόντους, η Σερβία έφτασε γρήγορα την διαφορά το +15 βάζοντας… ταφόπλακα στα όνειρα των Καναδών για μία θέση στον τελικό.

Από κοντά βάδισε και ο... διπλός Νίκολα Μιλουτίνοφ που έκανε double double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.  «Κλειδί» στην άμυνα ήταν ο Αλέξα Αβράμοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε και 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα:
23-15, 52-39, 75-63, 95-86

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0