Καταγγελία από το Νότιο Σουδάν για ρατσιστική «επίθεση» στον Ομότ, μετά τον τραυματισμό του Σίμανιτς!

Καταγγελία από το Νότιο Σουδάν για ρατσιστική «επίθεση» στον Ομότ, μετά τον τραυματισμό του Σίμανιτς!
Ο παίκτης που τραυμάτισε τον Μπόρισα Σίμανιτς, Νούνι Ομότ, βρέθηκε στο στόχαστρο ρατσιστικών επιθέσεων, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η ομοσπονδία μπάσκετ του Νότιου Σουδάν.
Η ομοσπονδία μπάσκετ του Νότιου Σουδάν, αφού αναφέρθηκε στην απώλεια του νεφρού του Μπόρισα Σίμανιτς και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, τόνισε πως ο Νούνι Ομότ, δέχεται μηνύματα με ρατσιστικό περιεχόμενο, μετά το περιστατικό μεταξύ των δύο παικτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Η ανακοίνωσή της:

«Η ομοσπονδία μπάσκετ του Νότιου Σουδάν πληροφορήθηκε για τον τραυματισμό του Μπόρισα Σίμαντις και την απώλεια του ενός νεφρού του ως αποτέλεσμα του περιστατικού που έλαβε χώρα στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στην Σερβία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το περιστατικό περιλάμβανε επαφή μεταξύ του Σέρβου μπασκετμπολίστα κα του παίκτη του Νοτίου Σουδάν, Νούνι Όμοτ. Αμέσως μετά οι διαιτητές είδαν τη φάση και δεν καταλόγισαν φάουλ στον Όμοτ. Εκείνη τη στιγμή, ούτε η Ομοσπονδία αλλά ούτε και ο παίκτης γνώριζαν την σοβαρότητα του τραυματισμού του Σίμανιτς. Αυτό που συνέβη ήταν ακούσιο και ατυχές.

"Λυπάμαι βαθύτατα για τα νέα με τον τραυματισμό του Σίμανιτς. Ως αθλητής καταλαβαίνω απόλυτα την σοβαρότητα της κατάστασης και λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε. Κανείς παίκτης δεν πρέπει να περάσει κάτι τέτοιο. Προσεύχομαι για την ανάρρωση του Σίμανιτς και την γρήγορη επιστροφή του στο παρκέ" - Νούνι Όμοτ.

H ομοσπονδία θα ήθελε να αντιμετωπίσει περαιτέρω τον ρατσισμό και την παρενόχληση που υπέστη ο παίκτης Νούνι Όμοτ μετά την είδηση της άσχημης εξέλιξης. Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού προς τον παίκτη. Το μπάσκετ είναι ένας σπορ που έχει αναγνωριστεί ότι φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και δεν χρησιμοποιείται ως μέσο προκατάλλειψης.

Τέλος, προσευχόμαστε και δίνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον Μπόρισα Σίμανιτς».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0