Ντόντσιτς vs Γκίλτζεους-Αλεξάντερ: «Μάχη» για μία θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βγαλμένη από το NBA! (video)

Ντόντσιτς vs Γκίλτζεους-Αλεξάντερ: «Μάχη» για μία θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βγαλμένη από το NBA! (video)

Στο NBA έχουν μάθει να πρωταγωνιστούν, να ηγούνται. Παρόμοιος είναι και ο ρόλος τους στις εθνικές ομάδες. Λούκα Ντόντσιτς και Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ «κοντράρονται» επί μονίμου βάσεως στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, μα τώρα παλεύουν για μία θέση στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Σχετικά Άρθρα

Μία «τιτανομαχία» βγαλμένη από τα παρκέ του NBA, πρόκειται να μεταφερθεί στη «Mall of Asia Arena» της Μανίλα. Δύο παίκτες διαφορετικοί, αλλά με παρόμοια χαρακτηριστικά, πάνω-κάτω στην ίδια ηλικία, που έχουν μάθει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο Λούκα Ντόντσιτς κόντρα στον Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ! Ή αν προτιμάτε, Σλοβενία εναντίον Καναδά για μία θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν είναι, όμως, κρυφό ότι οι ηγέτες των δύο χωρών θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το νικητή του εισιτηρίου. Άλλωστε, τον ίδιο περίπου ρόλο έχουν και στις ομάδες τους στον «μαγικό» κόσμο του NBA. Ο «Luka Magic» για τους Ντάλας Μάβερικς και ο SGA στην Οκλαχόμα για τους Θάντερ.

Αμφότερες βέβαια δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα playoffs της περασμένης σεζόν. Το Ντάλας τερμάτισε στην 11η θέση της Δύσης, ενώ οι Θάντερ μπήκαν μεν στο play-in tournament, αλλά γνώρισαν τον αποκλεισμό από τους Τίμπεργουλβς. Αυτό δεν εμπόδισε σε καμία περίπτωση τους δύο σταρ να ξεχωρίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Luka_Doncic_Shai_Gilgeous_Alexander_121322.jpg

Ντόντσιτς και Γκίλτζεους-Αλεξάντερ αποτελούσαν τους απόλυτους «οδηγούς» στην επίθεση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο φινάλε της κανονικής περιόδου, βρίσκονταν στην πρώτη τετράδα των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος! Ο Σλοβένος τερμάτισε πίσω από τον Τζοέλ Εμπίντ, στη δεύτερη θέση, με μέσο όρο 32.4 πόντους, ενώ ο Καναδός στην τέταρτη με 31.4.

Παρόμοια είναι και η παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στα παρκέ της Ασίας. Από τη μία, ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Σλοβένων είναι και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης! Ο Ντόντσιτς έχει οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα μέχρι τα προημιτελικά, μετρώντας κατά μέσο όρο 26.4 πόντους, 6.8 ασίστ και 7.4 ριμπάουντ. Από την άλλη, ο Καναδός σταρ βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, με 23.8 πόντους. Παράλληλα, η στατιστική του δείχνει πως έχει 5.2 ασίστ και 6.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (06/09, 15:30), Σλοβενία και Καναδάς θα διεκδικήσουν μία θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον όμως, θα είναι η πολυαναμενόμενη «μονομαχία» μεταξύ του Λούκα Ντόντσιτς και του Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ! Γι’ αυτό, ας καθίσουμε αναπαυτικά, για να απολαύσουμε το πλούσιο θέαμα!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0