Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Πρωτοφανές! Τα 6/8 του προηγούμενου Μουντομπάσκετ εκτός φετινής 8άδας! (video)

Πρωτοφανές! Τα 6/8 του προηγούμενου Μουντομπάσκετ εκτός φετινής 8άδας! (video)

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν αναφέρει το γνωστό άσμα, μα η φετινή σύνθεση των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έρχεται να το διαψεύσει!

Σχετικά Άρθρα

Πόσα διαφορετικά κομμάτια θα παρουσιαστούν στην έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στη Μανίλα, σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2019; Η καταλληλότερη απάντηση είναι μάλλον ότι θα παρακολουθήσουμε ένα ολότελα διαφορετικό «παζλ»!

Συγκεκριμένα, η τελική σύνθεση της 8άδας, είναι κατά 6/8 διαφορετική από εκείνη του προηγούμενου τουρνουά! Ποιες ομάδες δεν κατάφεραν να επαναλάβουν αυτό που πέτυχαν στο τουρνουά που διεξήχθη στην Κίνα; Πρόκειται για την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία, αλλά και τις Αργεντινή, Γαλλία, Αυστραλία, Τσεχία και Πολωνία.

Η μεγαλύτερη έκπληξη φυσικά έγκειται στον αποκλεισμό της Γαλλίας από την πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ, σε έναν όμιλο με Καναδά, Λετονία και Λίβανο, με τους δύο πρώτους να επικρατούν αμφότεροι των «μπλε».

Εν συνεχεία, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά και νικητές στο τελευταίο EuroBasket, «λύγισαν» απέναντι στον… υπερηχητικό Καναδά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό. Όσον αφορά την Αργεντινή, που το 2019 έφτασε ως τον τελικό, δεν μπόρεσε καν να προκριθεί στην τελική φάση! Παρόμοια ήταν και η τύχη των Τσέχων, αλλά και των Πολωνών.

Σχετικά με τους «Boomers», μπορεί να έφτασαν ως τους «16», αλλά τερμάτισαν 3οι σε όμιλο με Γερμανία, Σλοβενία και Γεωργία, αποχαιρετώντας τα προημιτελικά.

Είναι πραγματικά πολύ ασυνήθιστο γεγονός και συνάμα μία εντυπωσιακή αλλαγή των ομάδων της 8άδας σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις! Τα ζευγάρια πάντως που έχουν δημιουργηθεί, προμηνύουν εντυπωσιακά ματς!

Αναλυτικά οι ομάδες που βρίσκονταν στους «8» το 2019, σε σύγκριση με εκείνες που «τσέκαραν» το εισιτήριό τους το 2023:

8άδα 2019

8άδα 2023

Αργεντινή

Ιταλία

Σερβία

Σερβία

ΗΠΑ

ΗΠΑ

Γαλλία

Λετονία

Ισπανία

Γερμανία

Πολωνία

Λιθουανία

Αυστραλία

Καναδάς

Τσεχία

Σλοβενία

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0