Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Συγκίνησε ο Ζούρος στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του: «Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι περισσότερο Γεωργιανός από Έλληνας»

Συγκίνησε ο Ζούρος στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του: «Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι περισσότερο Γεωργιανός από Έλληνας»

Ένα ταξίδι οκτώ χρόνων στον πάγκο της Εθνικής Γεωργίας σήμανε λήξαν με το φινάλε της αναμέτρησης κόντρα στους Αυστραλούς και τον αποκλεισμό από την 8αδα, με τον Ηλία Ζούρο να συγκινεί με τα λεγόμενά του. Ένας «γάμος» που διήρκησε πολύ περισσότερο του αναμενομένου και έδωσε στις δυο πλευρές στιγμές που θα θυμούνται αιώνια.

Η Γεωργία κάνει άλματα προόδου στο παγκόσμιο μπάσκετ και το… λιθαράκι του στο γεγονός αυτό το έχει βάλει ένας δικός μας άνθρωπος (και ένας ακόμα, ο Γιώργος Λημνιάτης, που μέχρι προσφάτως βρισκόταν στο πλευρό του). Ο λόγος φυσικά για τον Ηλία Ζούρο, ο οποίος αφού οδήγησε τον Σενγκέλια και την παρέα του για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, είδε την ομάδα που δημιούργησε να περνά και άλλο ένα εμπόδιο, μέχρι τις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η Γεωργία τρύπησε κατά πολύ το… ταβάνι της επί των ημερών του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Αυστραλία ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με την Ομοσπονδία, ευχαριστώντας άπαντες για την εμπιστοσύνη και τονίζοντας πόσο υπερήφανος νιώθει για τους παίκτες τους.

Αναλυτικότερα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους μας ακολούθησαν και μας υποστήριξαν αυτές τις μέρες. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, πολύ περήφανος. Τα έδωσαν όλα στο παρκέ . Σε αυτό το τουρνουά πετύχαμε πολύ περισσότερα απ' όσα περιμέναμε πριν έρθουμε εδώ. Φτάσαμε στους 16, πήραμε το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου. Μετά από 8 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας είναι δύκολο να τελειώνεις έτσι αλλά έχω κάποια συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λόγια. Αγαπώ τους παίκτες μου, τη χώρα, τους ανθρώπους της, τους αγαπώ όλους. Θα μπορούσα να πω πως αυτή τη στιγμή νιώθω περισσότερο Γεωργιανός από Έλληνας. Ευχαριστώ πολύ για όλα, που με εμπιστευτήκατε για 8 χρόνια. Πιστεύω ότι έδωσα την καρδιά μου και την ψυχή μου γι' αυτήν την ομάδα, ευχαριστώ», ήταν τα... φορτισμένα λόγια του.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0