Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Βαγγέλης Λιόλιος: «Αποτύχαμε στον στόχο μας με ευθύνη της ΕΟΚ και δική μου»

Βαγγέλης Λιόλιος: «Αποτύχαμε στον στόχο μας με ευθύνη της ΕΟΚ και δική μου»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος τοποθετήθηκε σχετικά με την πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 αναλαμβάνοντας πλήρη ευθύνη για την εικόνα της ομάδας.

Η Εθνική ολοκλήρωσε με ήττα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μανίλα και έδειξε να έχει μείνει από… καύσιμα απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δήλωσε περήφανος για την αυτοθυσία όλων των παικτών και ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία.

«Ο αγωνιστικός στόχος του Παγκοσμίου ήταν μια διάκριση και να κατακτήσουμε θέση που θα μας οδηγούσε στην Ολυμπιάδα και ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη.

Ο ποιοτικός στόχος ήταν η ομάδα να δώσει το καλύτερο της εαυτό. Να έχει μαχητικότητα, αυταπάρνηση και ενότητα. Αυτό ζητήθηκε από τη πρώτη μέρα από όλους τους παίκτες. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη.

Οι παίκτες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και ένα μήνυμα πάθους και αυτοθυσίας προς την Ελληνική κοινωνία. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ομάδα. Εκπροσωπεί ένα ολόκληρο έθνος και οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες τι σημαίνει να φοράς αυτή η φανέλα. Το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες έκαναν το καλύτερο δυνατό προς αυτή τη κατεύθυνση και τους δίνω συγχαρητήρια.

Για οποιαδήποτε μη αγωνιστική υπέρβαση και κατάκτηση του στόχου της συμμετοχής μας στην Ολυμπιάδα την αποκλειστική ευθύνη την έχουμε η Διοίκηση και εγώ προσωπικά. Οι προπονητές και οι παίκτες έκαναν ακριβώς αυτό που τους ζητήσαμε και είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτούς».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0