Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 69-73: Ο «Γολγοθάς» τελείωσε με μάχη μέχρι τέλους! (video)

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 69-73: Ο «Γολγοθάς» τελείωσε με μάχη μέχρι τέλους! (video)
 Η Εθνική ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο με ένα φινάλε που δεν ήταν το επιθυμητό παλεύοντας όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή κόντρα στο Μαυροβούνιο από το οποίο ηττήθηκε με 69-73 και κατέλαβε την 15η θέση.

Ένα ματς χωρίς ουσία για τις δύο ομάδες, που έχουν αποκλειστεί από τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ… χλιαρά την αναμέτρηση που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός σ’ ένα παιχνίδι που κυριαρχούσε η απογοήτευση.

Το Μαυροβούνιο έφτασε γρήγορα στο +8 μετά από έξι λεπτά αγώνα, με τον Βούτσεβιτς να μην έχει αντίπαλο όποτε έχει τη μπάλα στα χέρια του με την Ελλάδα να μην πατάει καλά στα πόδια της.

Ο Μποχωρίδης με δύο τρίποντα έδωσε ελπίδα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη για ένα καλύτερο αποτέλεσμα προερχόμενος από τον πάγκο (20-21).

Ο κακός ρυθμός και η αστάθεια της Ελλάδας συνεχίστηκαν και μετά την ανάπαυλα με το Μαυροβούνιο να αρπάζει την ευκαιρία και να χτίζει προβάδισμα 12 πόντων (34-36).

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Γιώργος Παπαγιάννης μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου με τα δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντά του 16’’ πριν τη λήξη έδωσαν μια μικρή ελπίδα στην Εθνική όμως ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να επέλθει και η ανατροπή.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με το σουτ του από τα 6.75 στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης «χάρισε» στην Εθνική την 15η θέση στην κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-36, 42-50, 69-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0