Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Μανωλόπουλος: «Να βάλουμε στην άκρη ό,τι συνέβη και να κλείσουμε με νίκη το Παγκόσμιο»

Μανωλόπουλος: «Να βάλουμε στην άκρη ό,τι συνέβη και να κλείσουμε με νίκη το Παγκόσμιο»
Τον τελευταίο αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ανέλυσε ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στο «γαλανόλευκο» πάγκο, Σωτήρης Μανωλόπουλος. Στην άμυνα και τη διαχείρηση συναισθημάτων στάθηκε ο έμπειρος τεχνικός.
Η Εθνική μας ομάδα κλείνει τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας απέναντι στο ανταγωνιστικό Μαυροβούνιο (3/9, 11:40), με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να αναλύει τον τελευταίο αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το site της Ομοσπονδίας.

«Το πιο σημαντικό από όλα για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο θα είναι να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση μετά το ματς με τη Λιθουανία, γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη ό,τι συνέβη και να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε με μια καλή εμφάνιση και μια νίκη την παρουσία μας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο» εξήγησε στην αρχική του τοποθέτησή ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε.

 «Το Μαυροβούνιο είναι μια ομάδα που έχει δείξει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη διοργάνωση. Είναι ένα ισορροπημένο σύνολο, με μεγάλα κορμιά και η δύναμή τους είναι σε μεγάλο ποσοστό στο low post, όπου διαθέτουν πολύ ποιοτικούς και έμπειρους ψηλούς, ενώ είναι πολύ δυνατοί και στα ριμπάουντ. Διαθέτουν επίσης κάποιους χειριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτε σουτέρ είτε drivers, που έχουν αρκετά καλή δημιουργία. Αμυντικά είναι μια ομάδα που έχει αδυναμίες, τις οποίες θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η επίθεσή μας, αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση η δική μας αφετηρία να είναι η άμυνα, για να μπορέσουμε να σταματήσουμε το παιχνίδι τους και να ελέγξουμε τον ρυθμό», τόνισε.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0