Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ιτούδης: «Ήταν μία καλή πρεμιέρα, αλλά δεν κατακτήσαμε τον κόσμο με αυτή την νίκη»

Ιτούδης: «Ήταν μία καλή πρεμιέρα, αλλά δεν κατακτήσαμε τον κόσμο με αυτή την νίκη»

Ο Δημήτρης Ιτούδης έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής απέναντι στην Ιορδανία, όμως έριξε τους τόνους ενόψει των απαιτητικών παιχνιδιών που ακολουθούν.

Η Ελλάδα ξεκίνησε με το… δεξί στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023 και επικράτησε της Ιορδανίας με 92-71. Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδα, Δημήτρης Ιτούδης, αναφέρθηκε στο θετικό ξεκίνημα που έκαναν οι παίκτες του, αλλά τόνισε πως αυτό ήταν μονάχα η αρχή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου για την αφοσίωσή της και για την νίκη. Δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς, θέλαμε μία ώθηση μέσα από τη μαχητικότητα. Δεν κάναμε πολλά λάθη, είχαμε καλά σουτ, θέλαμε να κάνουμε τον Χόλις-Τζέφερσον να αισθάνεται άβολα.

Στην τρίτη περίοδο η Ιορδανία συγκεντρώθηκε, ενώ εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ. Μας πλήγωσαν πολύ με το σκορ τους, όμως καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε. Ήταν μία καλή πρεμιέρα, όλοι προσέφεραν και τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα δύο παιχνίδια. Ευχαριστώ τον κόσμο και τους δημοσιογράφους που ήρθαν για να στηρίξουν.

Η Ιορδανία έβαλε τα σουτ, έχει συγκεκριμένες ποιότητες που σεβόμαστε. Τα επιθετικά ριμπάουντ λένε πολλά. Έβαλαν 25 πόντους στη ρακέτα μας. Το γεγονός ότι ο Λαρεντζάκης έβαλε 19 σε 22 λεπτά, λέει πολλά για την ομάδα. Αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Συγκεκριμένοι παίκτες, όπως ο Χατζηδάκης, είναι χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ, είναι χαρούμενοι για τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο ομαδικός αθλητισμός.

Απέναντι στις ΗΠΑ περιμένω ένα πολύ δυσκολότερο ματς. Έχουν σπουδαίο ρόστερ, είναι παράδειγμα του πώς χτίζεται ένα ρόστερ. Παίζουν ομαδικό μπάσκετ, είναι από τις ομάδες που θεωρώ ότι θα φτάσουν μακριά. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να διαχειριστούμε τα λεπτά των παικτών μας. Τους αντιμετωπίσαμε ήδη μία φορά, ξέρουμε ότι έχουν ταλαντούχους παίκτες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι».

Ο Μάνος Χατζηδάκης, από την πλευρά του, είπε πως: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κάναμε όμως και κάποια λάθη. Στην τέταρτη περίοδο παίξαμε πραγματικά καλά, ήμασταν καλοί στην άμυνα και πήραμε τα ριμπάουντ. Είναι μία νίκη, έχουμε ακόμα δύο τελικούς μπροστά μας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0