Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ιορδανία - Ελλάδα 71-92: Ξεπέρασε το σοκ με... κόμπρα Λαρεντζάκη! (video)

Ιορδανία - Ελλάδα 71-92: Ξεπέρασε το σοκ με... κόμπρα Λαρεντζάκη! (video)
Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις, όχι όμως ευτυχώς για την Εθνική μας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπήρχαν σημεία του αγώνα που έκανε τα... εύκολα δύσκολα, παρόλα αυτά όταν σοβαρεύτηκε, φανέρωσε τη διαφορά ποιότητας με τους Ιορδανούς (92-71) και έκανε το καθήκον της.
Άλλη μία πρεμιέρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, άλλη μία επικράτηση για την Εθνική μας ομάδα, η οποία παρουσίασε δύο πρόσωπα απέναντι στην Ιορδανία όμως η διαφορά ατομικής ποιότητας ήταν αυτή που μέτρησε στο φινάλε (92-71). Πέντε διψήφιους είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα - με καθοριστικότατο Λαρεντζάκη - το οποίο πάτησε το... γκάζι όπου χρειαζόταν και στρέφει πλέον την προσοχή του στην σαφώς πιο απαιτητική συνέχεια. 
Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη μπήκε κάπως μουδιασμένο στο παρκέ, κυνηγώντας την παρέα του Ντουβερίογλου (10-4 στο 6'), χωρίς να μπορεί να βρει τις σωστές επιλογές στην επίθεση. 

Το ελληνικό αντίδοτο παρόλα αυτά βρισκόταν ως συνήθως στην άμυνα. Όταν οι διεθνείς σκλήρυναν (βοήθησε η είσοδος του Χατζηδάκη), ήταν εκείνοι που πήραν τα ηνία (14-17, 10') και δεν ξανακοίταξαν πίσω μέχρι την ανάπαυλα. Το μοναδικό άλυτο πρόβλημα αποτελούσε η αντιμετώπιση του Τζέφερσον (15π. μέχρι το ημίχρονο), ωστόσο ποτέ και καμία ομάδα δεν έχασε από έναν και μόνο παίκτη. Και αυτό επιβαιώθηκε παρότι «μπήκαν» και άλλοι στο σκοράρισμα.
Τρία τρίποντα από τον Μπιζάι έβαλαν νέους... γρύφους στον Ιτούδη, που χωρίς τον Λούντζη στο παρκέ είδε την ομάδα του να αποδιοργανώνεται (60-56). Η είσοδος του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και πέντε συνεχόμενοι πόντοι από εκείνον αποτέλεσαν εν τέλει το... κλειδί, αν και οι Ιορδανοί δεν έλεγαν να παρατήσουν το ματς (66-60, 30΄).
Η πίεση στην άμυνα στην 4η περίοδο, ελευθέρωσε και την επίθεση με τους Λούντζη καΙ Λαρεντζάκη να συνεχίζουν το... βιολί τους. Η Εθνική μας άλλαξε ταχύτητα, ο Παπαπέτρου σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το +16 και εκεί, στο 35', η «γαλανόλευκη» καθάρισε το ματς χωρίς να προβληματιστεί περισσότερο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-19, 33-46, 60-66, 71-92

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0