Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ιορδανία - Ελλάδα 33-46 (ημίχρονο): Αφυπνίστηκε και έγινε το... αφεντικό η «γαλανόλευκη»! (video)

Ιορδανία - Ελλάδα 33-46 (ημίχρονο): Αφυπνίστηκε και έγινε το... αφεντικό η «γαλανόλευκη»! (video)
Αφού ξεπέρασε το αρχικό μούδιασμα και παίρνοντας ρυθμό από την άμυνά της, η Εθνική ομάδα έχει βάλει τις βάσεις για την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας (46-33 την Ιορδανία στο ημίχρονο). Ο Τόμας Γουόκαπ σέρνει το... χορό με 13 πόντους, συγκινητικός ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που «βουτάει» για κάθε μπάλα.
Το... νερό στο αυλάκι έχει βάλει η Εθνική μας ομάδα για να ξεκινήσει με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, καθώς οδηγεί το σκορ απέναντι στην Ιορδανία (46-33) μετά το πέρας των πρώτων 20 λεπτών.
Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη μπήκε κάπως αποδιοργανωμένο στο παρκέ, κυνηγώντας την παρέα του Ντουβερίογλου (10-4 στο 6'), χωρίς να μπορεί να βρει τις σωστές επιλογές στην επίθεση. 

Το ελληνικό αντίδοτο παρόλα αυτά βρισκόταν ως συνήθως στην άμυνα. Όταν οι διεθνείς σκλήρυναν (βοήθησε η είσοδος του Χατζηδάκη), ήταν εκείνοι που πήραν τα ηνία (14-17, 10') και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Το μοναδικό άλυτο πρόβλημα αποτελεί η αντιμετώπιση του Τζέφερσον (15π.), ωστόσο ποτέ και καμία ομάδα δεν έχασε από έναν και μόνο παίκτη.
Κορυφαίος στο πρώτο ημίχρονο για τη «γαλανόλευκη» ο Τόμας Γουόκαπ με 13 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ακολουθούν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Ιωάννης Παπαπέτρου που έχουν από έξι. Κομβικής σημασίας η ενέργεια που... καταθέτει στο παρκέ ο άσος των Μπακς. Σημαντική η συνεισφορά και του Μάνου Χατζηδάκη που έδωσε ανάσες στον Παπαγιάννη και ανέκοψε το ρυθμό του Ντουβερίογλου.
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0