Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ο Καναδάς ανάγκασε τη Γαλλία στη δεύτερη πιο βαριά ήττα της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Ο Καναδάς ανάγκασε τη Γαλλία στη δεύτερη πιο βαριά ήττα της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο!
Ένα ντέρμπι που... λοξοδρόμησε στου δρόμου τα μισά και εξελίχθηκε σε τραγωδία. Οι 30 πόντοι που απείχε η Γαλλία από τον Καναδά (95-65) αποτελούν τη δεύτερη πιο βαριά ήττα των «τρικολόρ» στην ιστορία τους στη διοργάνωση.
Αποτελεί αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα της πρώτης μέρας. Όχι γιατί νίκησε ο Καναδάς (υπερταλαντούχα oμάδα όπως απέδειξε) αλλά γιατί το έκανε σαν σε... προπόνηση. Και όλα αυτά κόντρα στην δευτεραθλήτρια Ευρώπης και τρίτη στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κυπελλο, Γαλλία. Ένα σύνολο που έχει στις τάξεις του τον Φουρνιέ, τον Ντε Κολό, τον Γκομπέρ, τον Οκόμπο, τον Λεσόρ. Όχι και καμία ομαδα της... πλάκας δα.
image_21_1.jpg

Όπως και να έχει ο φωτεινός πίνακας υπήρξε αμείληκτος και έγραψε 95-65 για τον Τζούλιους-Αλεξάντερ και την παρέα του. Η διαφορά των 30 πόντων - χωρίς να αλλάζει κάτι στην ουσία βέβαια είτε ηττηθείς με έναν είτε με 30 - φαίνεται και είναι στην ουσία της όσο βαριά ακούγεται, κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο.

Έπρεπε να περάσουν 60 ολόκηρα χρόνια και 15 (!) διοργανώσεις για να υπολείπεται 30 και πλέον πόντους του αντιπάλου της η Γαλλία. Τότε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας (1963), οι «τρικολόρ» είχαν συντριβεί με 36 πόντους από τη Γιουγκοσλαβία (99-63), στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους στο θεσμό.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0