Σάι Γκίλτζεους – Αλεξάντερ και Νικέιλ Αλεξάντερ – Γουόκερ: Το… αίμα νερό δεν γίνεται στην Εθνική του Καναδά (video)

Σάι Γκίλτζεους – Αλεξάντερ και Νικέιλ Αλεξάντερ – Γουόκερ: Το… αίμα νερό δεν γίνεται στην Εθνική του Καναδά (video)

Τα αχώριστα ξαδέρφια από το NBΑ και «αιώνιοι» αντίπαλοι, Σάι ΓκίλτζεουςΑλεξάντερ και Νικέιλ ΑλεξάντερΓουόκερ, θα συμπορευτούν για πρώτη φορά στην ίδια ομάδα εκπροσωπώντας την πατρίδα τους, τον Καναδά.

Η 25η Αυγούστου θα αποτελέσει μια σημαδιακή μέρα για τον Σάι ΓκίλτζεουςΑλεξάντερ και τον ξάδερφό του Νικέιλ ΑλεξάντερΓουόκερ, αφού θα μοιραστούν το ίδιο παρκέ για να εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους, τον Καναδά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι δύο 24χρονοι μπασκετμπολίστες που έχουν γεννηθεί με μόλις 52 μέρες διαφορά και έχουν μεγαλώσει σαν αδέρφια καλούνται να πράξουν αυτό που έκαναν από την παιδική τους ηλικία και γνωρίζουν καλύτερα απ’ οτιδήποτε άλλο, να παίζουν μαζί μπάσκετ.

Το μετάλλιο είναι σίγουρα ο απώτερος σκοπός αλλά τόσο ο Σάι όσο και ο Νικέιλ ήθελαν όσο τίποτα  να αγωνιστούν ξανά μαζί φορώντας τη φανέλα της ίδιας ομάδας και τι καλύτερο όταν αυτή έχει ραμμένο πάνω το εθνόσημο.

62c0943ec413e03e225487b5_shai-4.jpg

Ο Καναδάς αποτελούσε ανέκαθεν μια ομάδα που είχε στο ρόστερ της αστέρες του «μαγικού» κόσμου του NBA αλλά μέχρι στιγμής δεν κατάφερνε να ξεχωρίσει κάνοντας το κάτι παραπάνω. Το… μπαλάκι πέφτει τώρα στα δύο ξαδέρφια που θα βρεθούν για πρώτη φορά ως συμπαίκτες στο ίδιο παρκέ αν και στο παρελθόν έδιναν συχνά μάχες ως αντίπαλοι και ερασιτεχνικά αλλά και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ως παιδιά η μόνη φορά ως τώρα που ο ΓκίλτζεουςΑλεξάντερ και ο Αλεξάντερ Γουόκερ έπαιξαν μαζί ήταν στο λύκειο. Οι δρόμοι τους όμως πολύ σύντομα διασταυρώθηκαν όταν ο Νικέιλ έγινε ντραφτ στο NBA ένα χρόνο μετά από τον αδερφό του , Σέι, από τους Νιου Όρλεαν Πέλικανς με παρόντα φυσικά τον αστέρα των Θάντερ που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του και τον στηρίζει.

Μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι, εκμεταλλεύονταν κάθε ευκαιρία που είχαν για να βρεθούν μαζί και όταν δεν ήταν περνούσαν τον χρόνο τους πάνω από το κινητό τους τηλέφωνο μιλώντας με τις ώρες.

Ήταν Νοέμβριος του 2019, όταν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έπαιξαν εναντίων των «Λύκων» της Μινεσότα για το παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Τότε νικητήρια ομάδα αναδείχθηκαν οι Θάντερ του ΓκίλτζεουςΑλεξάντερ με 115-114. Στο τέλος του παιχνιδιού τα δύο ξαδέρφια αντάλλαξαν φανέλες θέτοντας με αυτόν τον τρόπο νέα θεμέλια στην επαγγελματική τους πορεία.

shai_1.webp

«Ήταν μία φανταστική στιγμή. Κάτι που ονειρευόμασταν όλη μας τη ζωή και ήταν πραγματικά τρελό το γεγονός ότι έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο Σάι Γκίλτζεους – Αλεξάντερ μετά την εμπειρία του να παίξει απέναντι στον αγαπημένο του Νικέιλ.

Το πόσο κοντά είναι οι δύο μπασκετμπολίστες, που έχουν μεγαλώσει κυριολεκτικά μαζί, θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην σύνθεση της Εθνικής ομάδας του Καναδά. Ο τρόπος παιχνιδιού τους είναι τόσο ανταγωνιστικός με αποτέλεσμα να οδηγεί ο ένας τον άλλον στο να εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί να μην έτυχε ποτέ ως τώρα να αγωνιστούν στην ίδια ομάδα, πέρα από το λύκειο του Χάμιλτον στο οποίο φοίτησαν και οι δύο όμως αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Οι φανέλες που φορούσαν εκείνα τα χρόνια ήταν με το νούμερο 1 για τον Αλεξάντερ – Γουόκερ και με το νούμερο 2 για τον Γκίλτζεους – Αλεξάντερ. Φυσικά αυτούς ακριβώς τους αριθμούς επέλεξαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα τους.

Η χημεία τους αδιαμφισβήτητη. Φτάνει μέχρι το σημείο ο ένας να ολοκληρώνει τις προτάσεις του άλλου. Σε αυτό στοχεύει και ο Τζόρντι Φερνάντεθ, ο προπονητής του Καναδά, για να δέσει την ομάδα.

Σε αντίθεση με την τρομερή πορεία του Σάι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που έφτασε σε σημείο να είναι ένας εκ των υποψηφίων για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, ο Αλεξάντερ – Γουόκερ δεν είχε ακόμα το «ξέσπασμα» στην καριέρα του.

shaai_1.jpg

Έχοντας πετύχει όμως, πολλούς από τους στόχους τους και με ακόμα περισσότερους να ακολουθούν μπορούν εύκολα να κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη και να πουν «τα καταφέραμε». Η κοινή τους πορεία με την Εθνική είναι αυτή που ανάλογα και με το αποτέλεσμα θα ντύσει την υπέροχη ιστορία των δύο ξαδέρφων εκ του Καναδά που έχουν μάθει να περπατάνε χέρι-χέρι. Ίδωμεν…

 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0