Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ελλάδα - Γερμανία 71-84: Ψήγματα ελπίδας αλλά χωρίς ύψος, που πάει;

Ελλάδα - Γερμανία 71-84: Ψήγματα ελπίδας αλλά χωρίς ύψος, που πάει;
Πρόβα τζενεράλε με ανάμεικτα συναισθήματα για την Εθνική μας ομάδα, η οποία αφήνει το Αμπού Ντάμπι με δύο ήττες στα δύσκολα ομολογουμένως φιλικά που έδωσε. Όσο κατέβαζε τα ριμπάουντ, κρατήθηκε μεσα στο παιχνίδι με τη Γερμανία (ήττα με 84-71) η «γαλανόλευκη».
Με απολογισμό 2 νίκες (στα πρώτα φιλικά που έδωσε) και 4 ήττες ταξιδεύει για τη Μανίλα και το Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική μας ομάδα, η οποία οφείλει να βελτιώσει αρκετά πράγματα αν θέλει να κοιτάξει μακρύτερα από τους ομίλους στη διοργάνωση.

Απέναντι στην ισχυρή Γερμανία η οποία θυμίζουμε πως το περασμένο καλοκαίρι «πέταξε» εκτός συνέχειας EuroBasket μία σαφώς πιο γεμάτη - και με Γιάννη - Εθνική, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε και πάλι κάποιες καλές στιγμές αλλά και... βαθιές πληγές (κακή άμυνα στα πικ-εν ρολ και αρνητική αντιμετώπιση στα close out) στις οποίες οφείλει να βρει λύση και σύντομα μάλιστα. Άλλωστε, απέχει μόλις μία εβδομάδα από την πρεμιέρα της στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού (Ιορδανία, 26/8).

Ενώ η Γερμανία έδειχνε με το πέρας της πρώτης περιόδου πως δεν θα δυσκολευτεί να πάρει το «ροζ φύλλο» (12-20), κάποια αμυντικά τρικ του Ιτούδη έβαλαν σε μπελάδες την παρέα του Σρέντερ και έδωσαν τη δυνατότητα στην Εθνική μας να ισοφαρίσει σε 20-20 χωρίς να έχει βρει στόχο έξω από τη γραμμή των 6,75μ. (0/7).

Τότε ανέλαβε δράση ο Φραντς Βάγκνερ, ο οποίος αποκατέστησε την τάξη (20-29). Οι Γερμανοί ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς την αντίδραση των διεθνών από μακριά. Γουόκαπ, Ρογκαβόπουλος και Μποχωρίδης βρήκαν στόχο και με τρία συνεχόμενα τρίποντα η ελληνική ομάδα έκλεισε την ψαλίδα μέχρι την ανάπαυλα (32-33).

Και ενώ όλα έδειχναν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου πως θα παλέψει μέχρι τέλους (προηγήθηκε μάλιστα με 41-40), καταβάλλοντας πείσμα και πάθος στο παρκέ, το χάλασαν οι διαιτητές. 

Κάποιες αψιμαχίες του Παπαγιάννη με τον Τάις έφεραν από μία τεχνική ποινή, η οποία όμως ήταν η δεύτερη για τον Έλληνα «δεινόσαυρο» αφήνοντας την ελληνική ρακέτα αδειανή. Η εξέλιξη αυτή έφερε εκνευρισμό στον ελληνικό πάγκο και όχι μόνο με τον Ιτούδη να τιμωρείται και αυτός, όπως και ο Γουόκαπ. Τον Παπαγιάννη ακολούθησε με 5 φάουλ και ο Τάις στο επόμενο λεπτό.

Με τη «γαλανόλευκη» σε αποσύνθεση και χωρίς τον ψηλό της, οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά με 64-55.

Στο φινάλε η εικόνα της ανύμπορης ελληνικής ομάδας ήταν κάκιστη, με το σκορ να ξεφύγει μέχρι και το +18 (56-74) για τους Γερμανούς που διατηρούσαν συνεχώς διψήφιες διαφορές.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-33, 55-64, 71-84.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0