Ιταλία - Ελλάδα 74-70 : Όταν έπαιξε με... ψυχή ήταν αργά (video)

Ιταλία - Ελλάδα 74-70 : Όταν έπαιξε με... ψυχή ήταν αργά (video)

Άνευρη και δίχως ρυθμό η Εθνική στο μεγαλύτερο μέρος του φινάλε του τουρνουά Aegean Ακρόπολις, το πάλεψε στα τελευταία λεπτά με πάθος και ψυχή κόντρα στην Ιταλία, όμως αυτό δεν αρκούσε και η παρέα του Τζιανμάρκο Ποτσέκο έφυγε από το ΟΑΚΑ με τη νίκη (74-70).

Αρνητικό το τελευταίο πρόσημο της Εθνικής μας, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, στη Μανίλα. Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Σλοβενία, σε Λιουμπλιάνα και Αθήνα και την ήττα από τη Σερβία στο τουρνουά Aegean Ακρόπολις, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε τον… κύκλο των εν Ελλάδι φιλικών με ήττα, από την εξαιρετική Ιταλία του Τζιανμάρκο Ποτσέκο (74-70)!

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη δε μπόρεσε να βρει ρυθμό σε κανένα σχεδόν σημείο της φιλικής αναμέτρησης, το πάλεψε όμως στο τέλος με «σκυλίσιες» άμυνες και την ενέργεια των νεαρότερων (Χατζηδάκη, Ρογκαβόπουλου) και την εμπειρία του αρχηγού, Κώστα Παπανικολάου. Απομένουν δύο φιλικά για την «επίσημη αγαπημένη», με τις ΗΠΑ (18/8) και τη Γερμανία (19/8) στο Άμπου Ντάμπι, πριν ταξιδέψει στη Μανίλα για το Παγκόσμιο!

Το ματς

Δεν είχε βρει ρυθμό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, με την Ιταλία να βρίσκει σχετικά εύκολα σκορ. Αντιθέτως η ομάδα του κόουτς Ιτούδη βασιζόταν σε ατομικές προσπάθειες, όπως το απίστευτο «γκολ-φάουλ» του Θανάση Αντετοκούνμπο που ήταν και οι πρώτοι πόντοι των (τυπικά) φιλοξενουμένων.

 

Η είσοδος του Ντίνου Μήτογλου και του Δημήτρη Μωραΐτη έδωσε ενέργεια και περισσότερη κίνηση στην ομάδα, την ώρα που οι Ιταλοί βασίζονταν στους Φοντέκιο και Μέλι, οι οποίοι στα πρώτα 9 λεπτά είχαν σκοράρει τους 12 από τους 16 πόντους για τη «σκουάντρα ατζούρα» (16-14).

Με 5-0 για τους Ιταλούς και τάιμ άουτ για την Ελλάδα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος. Η «γαλανόλευκη» δεν είχε συνοχή και φαινόταν σαν να έχει… ξεμείνει από βενζίνη, με τους Ιταλούς να βρίσκονται με άνεση μπροστά στο σκορ και τους Φοντέκιο και Μέλι να συνεχίζουν να «πυροβολούν» πίσω από τα 6.75.

Μεγάλη προσπάθεια για μείωση του σκορ έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το εντυπωσιακό κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη και το buzzer beater τρίποντο του Τόμας Ουόκαπ, με το οποίο η Εθνική μας μείωσε στους 4 πριν μπουν οι ομάδες στα αποδυτήρια (35-31).

 

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη συνέχισε να μη βρίσκει ρυθμό, ενώ το ποσοστό στα τρίποντα ήταν πολύ χαμηλό, με την Ελλάδα να έχει 6 στα 20 (30%) και να βρίσκεται 11 πόντους πίσω στο σκορ από την ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτσέκο (53-42) στο 28’.

Αντιθέτως, οι τυπικά γηπεδούχοι Ιταλοί είχαν ρυθμό επιθετικά, ενώ ήταν συνεπείς και στα αμυντικά τους καθήκοντα. Μάλιστα, ο φόργουορντ της Γιούτα, Σιμόνε Φοντέκιο είχε 16 πόντους με 7/17 σουτ, σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Το αντιπροσωπευτικό μας σύνολο υπέπεσε σε αρκετά λάθη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και φάνηκε γενικότερα έλλειψη συγκέντρωσης. Στα τελευταία πέντε λεπτά, η Εθνική με Παπανικολάου και Χατζηδάκη ξανα… μπήκε στο παιχνίδι, μειώνοντας στους 6 (67-61) ενώ η μπάλα δεν έκανε το… χατίρι στον Μήτογλου για να μειώσει η Ελλάδα στους τρεις! Η αστοχία των τελευταίων δευτερολέπτων όμως δεν ήταν αρκετές για να φέρουν τη νίκη...

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 16-15, 22-15, 14-21

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0