Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Σερβία - Ιταλία 88-89: Η παρέα του Ποτσέκο τους πήρε την... χαρά!(video)

Σερβία - Ιταλία 88-89: Η παρέα του Ποτσέκο τους πήρε την... χαρά!(video)
Η όρεξη κυριαρχούσε τόσο για την Σερβία, όσο και για την Ιταλία στην δεύτερη μέρα του «Aegean Ακρόολις», που μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» στην αναμέτρηση ειδικά στο δεύτερο μέρος. Εξαιρετική εμφάνιση από την παρέα του Τζιανμάρκο Ποτσέκο που ανέτρεψε το ματς κι έφυγε νικήτρια με σκορ 88-89.
Σχετικά Άρθρα

Μεταξύ συγγενών και φίλων διεξήχθη η δεύτερη μέρα του τουρνουά «Aegean Ακρόπολις» για την αναμέτρηση της Σερβίας με την Ιταλία.

Οι «Πλάβι» προέρχονταν από νίκη απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρεμιέρα του τουρνουά με 71-64.

Με αυτή την ενέργεια και ένταση ξεκίνησαν την αναμέτρηση απέναντι στην παρέα του Τζιανμάρκο Ποτσέκο. Με τον «ζεστό» Όγκνιεν Ντόμπριτς μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ οι Σέρβοι κρατούσαν διψήφια διαφορά με αποκορύφωμα το buzzer beater τρίποντο του Μαρίνκοβιτς για το 32-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ιταλία έκανε σπουδαίο step up με τον Λούκα Σεβερίνι μειώνοντας γρήγορα στο 36-33. Με τρίποντο του Μοχάμεντ Ντιουφ οι Ιταλοί έφτασαν την διαφορά στο καλάθι (38-36). Η Σερβία μπορεί να έχασε την υπεροχή της αλλά ο Μιλουτίνοφ την διατηρούσε σταθερά μπροστά και με εύστοχο σουτ του Αλέξα Αβράμοβιτς από τα 6.75 οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με σκορ 47-44.

Ο Νικολό Μέλι με θητεία στο NBA, ήρθε μετά την ανάπαυλα για να ισορροπήσει το παιχνίδι στο 49-49 και να την βάλει μπροστά για πρώτη φορά στο ματς στο 51-54 κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι. Ο Μαρίνκοβιτς ήταν πάλι αυτός που έσωσε την κατάσταση φέρνοντας την Σερβία μπροστά με δύο σερί καλάθια για το 58-57. Οι Ιταλοί με τον Φοντέκιο όμως πήραν την χαρά από τους Σέρβους για το 61-62.

5943892.jpg

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η αναμέτρηση συνέχισε να είναι ντέρμπι με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και την ισοπαλία να κυριαρχεί. Οι σκληρές άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, αλλά ο Ματέο Σπανιόλο έκανε την ομάδα του να περάσει μπροστά με 5 πόντους (75-80). Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς κρατούσε τους Σέρβους «ζωντανούς» παρέα με τον Μάρκο Γκούντουριτς στο 82-83. Ο «Μπόγκι» την κρίσιμη στιγμή έκανε το 88-89 με μόλις 7 δευτερόλεπτα να μ΄ρνουν στο ρολόι. Το μομέντουμ τελικά άνηκε στους Ιταλούς που ανέτρεψαν το παιχνίδι κι έφυγαν νικητές από την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 47-44, 70-70, 88-89

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0