Ελλάδα - Σερβία 64-71: Το «γαλανόλευκο» πάθος και ο φοβερός Ρογκαβόπουλος, βρήκαν... σίδερο! (video)

Ελλάδα - Σερβία 64-71: Το «γαλανόλευκο» πάθος και ο φοβερός Ρογκαβόπουλος, βρήκαν... σίδερο! (video)
Η Εθνική ομάδα προσπάθησε, είχε διάθεση και όρεξη όμως τα... έσπασε σε σουτ οποιασδήποτε απόστασης και ξεκίνησε με ήττα της υποχρεώσεις της (64-71 από τη Σερβία) στο τουρνουά «Aegean Ακρόπολις». Εντυπωσιακός ο Ρογκαβόπουλος με 19 πόντους.
Το «γαλονόλευκο» πάθος δεν έλειψε ούτε στην πρεμιέρα του τουρνουά «Aegean Ακρόπολις» από το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη όμως αυτό δεν ήταν αρκετό το βράδυ της Τρίτης (8/8). Η πεισματάρα Εθνική ομάδα των 13 επιθετικών ριμπάουντ και των 9 κλεψιμάτων, δυσκολευόταν να βρει στόχο σε σουτ μέσης και μακρινής απόστασης γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας από την Σερβία των περισσότερων λύσεων (64-71)

Κι' όλα αυτά ενώ η εκκίνηση προμήνυε διαφορετική κατάληξη. Ο Ντίνος Μήτογλου το πήρε από εκεί που το... άφησε κόντρα στους Σλοβένους και με 2/3 τρίποντα στο πρώτο 4λεπτο έβαλε μπροστά την Εθνική μας με 9-4.

Οι Σέρβοι δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και με δύο σουτ από μακρινή απόσταση από Αβράμοβιτς και Μπογκντάνοβιτς, έτρεξαν ένα 7-0 και πέρασαν μπροστά με 14-11.

Η είσοδος του Αντετοκούνμπο σήκωσε το ΟΑΚΑ στο πόδι, όμως η «γαλανόλευκη» είχε κολλήσει επιθετικά. Με τον Ρίστιτς να παίρνει μπρος, η... επέλαση των «Πλάβι» συνεχίστηκε για το 15-24 του 13'. Το επόμενο δίλεπτο άνηκε στους Θανάση και Μιλουτίνοφ, οι οποίοι «κουβάλησαν» τις ομάδες τους για το 20-28.

Με ένα μίνι-ξέσπασμα, ένα εντυπωσιακό κλέψιμο από τον ΜωραΪτη και ένα τρίποντο από τον Παπαπέτρου, η «γαλανόλευκη» μείωσε σε 25-28 όμως οι Σέρβοι, προεξέχοντος του σέντερ του Ολυμπιακού, κρατούσαν τη διαφορά.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με την επιμονή του και τα επιθετικά ριμπάουντ των παικτών της Εθνικής (10 στο πρώτο ημίχρονο), κράτησαν την Ελλάδα κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο (35-39).

Η τρίτη περίοδος αποτέλεσε και την... πληγή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι «Πλάβι» μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με ένα σερί 13-2, προηγήθηκαν μέχρι και με 15 (37-52 στο 23').

Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον παροπλισμένο με τρία φάουλ, Γιώργο Παπαγιάννη, έδωσαν μία ανάσα. Η πίεση στα 4/4 του γηπέδου ήταν η απάντηση του Ιτούδη στον επικίνδυνο Αβράμοβιτς με την Εθνική ομάδα να μειώνει στους 8 (49-57 στο 30') χάρις τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Το ξεκίνημα της 4ης περιόδου ήταν... εκρηκτικό για την ελληνική ομάδα. Με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο πρωτεργάτη, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έπαιρναν ρυθμό από την άμυνά τους και με ένα σερί 14-2 συνολικά, έφεραν το ματς στα ίσα με 6'52'' να απομένουν και τον... Βάσκο «Ρόγκα» on fire.

Η «γαλανόλευκη» ευστοχία όμως δεν συνεχίστηκε. Μπογκντάβιτς και Μιλουτίνοφ αποκατέστησαν την τάξη για τους «Πλάβι» και έδωσαν ανάσα στην αρμάδα του Πέσιτς.

Ελλάδα και Σερβία έχασαν τον επιθετικό τους οίστρο για λίγα λεπτά και αυτό ευνόησε τους πιο «μπαρουτοκαπισμένους» Σέρβους. Ο Ρογκαβόπουλος με τον 19ο του πόντο μείωσε σε 61-64 με τον Πετρούσεφ να απαντά (61-66). Η μία εύστοχη βολή του Μήτογλου έκανε το 62-66 για να ακολουθήσει τρίποντο... μαχαιριά από τον Γκούντουριτς και το 62-69 που ουσιαστικά έβαλε τέλος σε κάθε «γαλανόλευκη» ελπίδα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-16, 35-39, 49-57, 64-71

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0