Οι κατακτήσεις των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες - επιβλητική η Αμερική

Οι κατακτήσεις των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες - επιβλητική η Αμερική

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνεται ο λόγος συγκέντρωσης χιλιάδων αθλητών κάθε 4 χρόνια σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι Αμερικάνοι στο Τόκιο επιβλήθηκαν στις κατακτήσεις των μεταλλίων.

Η Ιαπωνία φέτος ήταν η… εκλεκτή που φιλοξένησε το θεσμό στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου, έως και τις 9 Αυγούστου όπου σηματοδοτήθηκε η λήξη αυτών. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, κουτσά στραβά, τα έβγαλαν πέρα κάνοντας τη δική τους προσπάθεια για να διεξαχθούν όλα ομαλά.

Στην χώρα μας γύρισαν 16 μετάλλια.
Την αρχή έκανε ο Στέφανος Ντούσκος με το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της κωπηλασίας, συνέχισε ο Μίλτος Τεντόγλου ο οποίος πήρε το δεύτερο «χρυσό» στο άλμα εις μήκος τα ξημερώματα της 2 Αυγούστου. Το μεσημέρι της ίδιας, ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το «χάλκινο» στους κρίκους και η ομάδα του πόλο έφτασε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε το «αργυρό».

Ποιοι όμως επικράτησαν στα μετάλλια του Τόκιο;
golds.jpg

Οι ΗΠΑ έκαναν επίδειξη κυριαρχίας στους αγώνες, κατακτώντας τα περισσότερα μετάλλια, 113 στον αριθμό. Η Κίνα βρέθηκε στην δεύτερη θέση των συνολικών μεταλλίων με 88, ενώ οι Ιάπωνες με 58 μετάλλια τρίτοι.

Πιο αναλυτικά, οι Αμερικάνοι κυριάρχησαν στα «χρυσά» των Κινέζων με μόνο ένα μετάλλιο διαφορά, 39 και 38 αντίστοιχα. Ακριβώς από κάτω του ήταν οι Ιάπωνες με 27 κατακτήσεις.

Στα «ασημένια» επικράτησαν και πάλι οι Αμερικάνοι με τους Κινέζους να ακολουθούν πιστά στην δεύτερη θέση, σε αυτή την κατηγορία οι πρώτοι κατέκτησαν 41 «αργυρά» ενώ οι δεύτεροι 32. Τρίτη στην κατηγορία ήταν η Ρωσία με 28.

Δεν γινόταν να λείπουν από την κορυφή και των «χάλκινων» οι ΗΠΑ, όπου κατέκτησαν 33 μετάλλια. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Ρωσία με 23 και τρίτη η Αυστραλία με 22.

Εννοείται πως οι χώρες που έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό έχουν ένα πλεονέκτημα, οπότε είναι ενδιαφέρον να δούμε και την πρώτη τριάδα με τις περισσότερες κατά κεφαλήν κατακτήσεις, με βάση τον πληθυσμό.

Χώρα

Πληθυσμός

Μετάλλια

Σαν Μαρίνο

33,931

3

Βερμούδες

63,918

1

Γρενάδα

112,523

1



Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0