Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Βόλεϊ ανδρών, Αργεντινή – Βραζιλία 3-2: «Χάλκινοι» Αργεντίνοι στο Τόκιο

Βόλεϊ ανδρών, Αργεντινή – Βραζιλία 3-2: «Χάλκινοι» Αργεντίνοι στο Τόκιο

Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσε η Εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Η εκπληκτική Αργεντινή του Μαρσέλο Ροδόλφο Μέντες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο ανδρικό τουρνουά βόλεϊ. Η «αλμπισελέστε» έκλεισε ιδανικά μια απίθανη πορεία στη διοργάνωση της ιαπωνικής πρωτεύουσας, νικώντας τη Βραζιλία με 3-2 στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 και φτάνοντας στο δεύτερο μετάλλιο της Ιστορίας της, μετά το (επίσης) χάλκινο στους Αγώνες του 1988.

Ταυτόχρονα, οι Αργεντίνοι άφησαν εκτός βάθρου τους Βραζιλιάνους για πρώτη φορά μετά το 2004. Ύστερα από ένα παιχνίδι ανατροπών, με τους μετέπειτα νικητές να προηγούνται 1-0 στα σετ, τους «βερντεόρο» να προσπερνούν με 2-1 και την Αργεντινή να ισοφαρίζει, ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί οι παίκτες του Μέντες προηγήθηκαν από τους πρώτους πόντους, διατηρώντας μια μικρή διαφορά. Με το σκορ στο 12-9, η Αργεντινή έχασε «κόντρα επίθεση» για να αυξήσει τη διαφορά στο +4 δίνοντας στους παίκτες του Ρενάν Νταλ Ζότο το έναυσμα για την αντεπίθεση. Ακολούθησε πόντος του Ντούγκλας, μπλοκ του Φερνάντο και άσος του Λουκαρέλι για το 12-12, ενώ στο επόμενο σερβίς ο ίδιος έστειλε την μπάλα άουτ, δίνοντας προβάδισμα στην αντίπαλη ομάδα (13-12).

Ο Άλαν Σόουζα ισοφάρισε εκ νέου για τους Βραζιλιάνους, αλλά ο Κόντε με επίθεση έφερε την Αργεντινή σε bronze medal point και ο Αγκουστίν Λόσερ, με το 7ο μπλοκ του στον αγώνα, ατομικό μάλιστα πάνω στον Ντούγκλας, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη...

Τα σετ: 25-23, 20-25, 20-25, 25-17, 15-13

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0