Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ποδόσφαιρο γυναικών: Χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Καναδάς - επικράτησε στα πέναλτι με 3-2 της Σουηδίας!

Ποδόσφαιρο γυναικών: Χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Καναδάς - επικράτησε στα πέναλτι με 3-2 της Σουηδίας!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου μέχρι τέλους, ο Καναδάς αναδείχθηκε νικητής απέναντι στην Σουηδία με 3-2 στην διαδικασία των πέναλτι, στο Διεθνές Στάδιο της Yokohama, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά  στην ιστορία του.

Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ξεκίνησε στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Σουηδία, η οποία αφού άσκησε μεγάλη πίεση στον Καναδά από το 15ο μέχρι και το 25ο λεπτό, απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία της, στο 28’, με την κεφαλιά της Μπλακστένιους να αποσοβείται από την Λάμπε.

Παρόλα αυτά, ό,τι δεν κατάφερε η επιθετικός της Χάγεν και της Σουηδίας στην πρώτη στιγμή που της παρουσιάστηκε, έλαβε χώρα έξι λεπτά μετά (34’). Συγκεκριμένα, η πρώτη παίκτρια της Σουηδίας σε συμμετοχές από τις υπάρχουσες, Ασλάνι (146 συμμετοχές), «έκλεψε» την μπάλα, γύρισε στο σημείο του πέναλτι, και η Μπλακστένιους πέτυχε το 5ο της γκολ στο Ολυμπιακό τουρνουά, ούσα η πρώτη σκόρερ της Εθνικής της ομάδας.

Παρόλα αυτά, ο επίσης «άπειρος» σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, Καναδάς, δεν επηρεάστηκε και κατόρθωσε να περιορίσει άμεσα το μομέντουμ που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Πίτερ Γκέραρτσον.

Ο ρυθμός έπεσε, ο Καναδάς δειλά-δειλά άρχιζε να «πατά» καλύτερα στο γήπεδο, και η έμπειρη αρχηγός των τυπικά φιλοξενούμενων, Σινκλέρ, κέρδισε πέναλτι από την Γκλας στο 65’, με την Ρωσίδα διαιτητή να χρειάζεται και την χρήση της τεχνολογίας για να προβεί στην υπόδειξή του.

Η Φλέμινγκ «κέρδισε» από τα έντεκα βήματα την Λίνταλ, ο Καναδάς ισοφάρισε σε 1-1 και οι προσπάθειες των Σουηδέζων να μην φτάσει το ματς στην παράταση αποδείχθηκαν μάταιες, με την Ασλάνι να μην καταφέρνει από πλεονεκτική θέση στο 89ο λεπτό, να σημάνει την πρόωρη λήξη του τελικού.

Το πρώτο ημίωρο της παράτασης δεν προσέφερε κάτι ιδιαίτερο, με την κατοχή της μπάλας να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία, και τις ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες να περιορίζονται στο έπακρο, ενώ ανάλογη ήταν η εξέλιξη και του δεύτερου έξτρα τετάρτου, με την Κούρτιγκ της Σουηδίας να αστοχεί στο 107’, το 116’ και το 119’ και τα πέναλτι να αποτελούν «μονόδρομο».

Εκεί οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι, με τον τελικό να ολοκληρώνεται με εντυπωσιακό τρόπο και τον Καναδά να κατακτά το πρώτο Ολυμπιακό χρυσό της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο γυναικών!

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι, με την Σουηδία να «ανοίγει» τον χορό και να εκτελεί πρώτη:

Ασλάνι 0-0

Φλέμινγκ 0-1

Γιορν 1-1

Λόρενς 1-1

Σκου 2-1

Ζιλ 2-1

Άβεγκααρντ 2-1

Αντριάνα Λεόν 2-1

Σέγκερ 2-1

Ντιν Ρόουζ 2-2

Άντερσον 2-2

Γκρόσο 3-2

 
Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0