Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Στίβος: Επιστροφή στην Ελλάδα με χαμόγελα για τους αθλητές!

Στίβος: Επιστροφή στην Ελλάδα με χαμόγελα για τους αθλητές!

Στην Ελλάδα βρίσκονται πλέον οι Δουβαλίδης, Τσιάμης, Αναστασάκης, Φραντζεσκάκης, Βασιλείου και Σκαρβέλη.

Ένα ακόμη γκρουπ αθλητών και αθλητριών έφτασε στην Ελλάδα από το Τόκιο, όπου συμμετείχαν στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Κώστας Δουβαλίδης, Δημήτρης Τσιάμης, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Μιχάλης Αναστασάκης, Σταματία Σκαρβέλη και Ειρήνη Βασιλείου επέστρεψαν ήδη στη χώρα μας.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να τους υποδεχθεί και να τους εκφράσει τα συγχαρητήριά της για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Μάλιστα τους παρότρυνε να δουν τα θετικά της συμμετοχής τους στη διοργάνωση, τα οποία θα έχουν τη ευκαιρία να εξαργυρώσουν ως εμπειρία σε μελλοντικές διοργανώσεις. 

«Ήθελα λίγο παραπάνω, παρόλα αυτά ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση και τη χάρηκα. Θα μείνω λίγο ακόμη στην Ελλάδα και μετά θα επιστρέψω στις ΗΠΑ», είπε η Σκαρβέλη. «Είναι αλήθεια πως τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελα. Δεν ξέρω τι έφταιξε ακριβώς. Στην βαλβίδα ένιωθα αρκετά καλά, παρόλα αυτά δεν ήρθαν οι επιδόσεις που είχα ως στόχο. Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις φωτιές. Είναι πολύ δυσάρεστο όλο αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο Αναστασάκης.

Ο νεαρότερος αθλητής της ομάδας, Χρήστος Φραντζεσκάκης σχολίασε: «Ήταν μια μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή στη διοργάνωση. Σίγουρα δεν ήθελα να συνδυάσω την πρώτη μου συμμετοχή με αυτά τα μέτρα, αφού πιστεύω πως θα μπορούσα να είχα προκριθεί στον τελικό. Η χρονιά ήταν περίεργη είχε πολλές δυσκολίες και για μένα πολλούς αγώνες. Γυρίσαμε στην Ελλάδα και το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να ρωτήσουμε για την κατάσταση που επικρατεί με τις φωτιές. Είναι τόσο άδικο να συμβαίνει όλο αυτό. Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα».

sfirovoloi.jpg

«Βλέπαμε από το αεροπλάνο την εικόνα στην Αττική και πραγματικά ανατριχιάσαμε. Καλό κουράγιο σε όλους. Χάρηκα την εμπειρία της συμμετοχής στη διοργάνωση. Έκανα τεχνικά λάθη που μου στοίχισαν μια καλύτερη παρουσία. Στο Μισάτο ήταν πολύ καλά. Πραγματικά αυτό το καμπ μας έφερε όλους πιο κοντά. Δεθήκαμε και λειτουργήσαμε πολύ σαν ομάδα. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και να σχεδιάσω την επόμενη χρονιά, που έχει πολλές αγωνιστικές προκλήσεις», είπε η Ειρήνη Βασιλείου, που βρίσκεται ήδη στο σπίτι της στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Δεν ολοκληρώνω Ολυμπιακούς Αγώνες με 13.63, θέλω να τελειώσω με μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων μου. Είμαι λίγο στεναχωρημένος γιατί αν είχα στα πόδια μια κούρσα ακόμη θα ήμουν σε θέση να τρέξω γρηγορότερα και να προκριθώ στον ημιτελικό, αφού οι χρόνοι έκλεισαν στο 13.61. Ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά σίγουρα είμαι χαρούμενος που ήμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ξεκουραστώ κι έπειτα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τις διοργανώσεις του 2022. Πέρα απ’ όσα συμβαίνουν γύρω από τον αθλητισμό, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου είναι στους ανθρώπους που παλεύουν με τις φωτιές. Είτε τους κατοίκους, είτε τους πυροσβέστες. Ελπίζω σύντομα όλα να τελειώσουν» δήλωσε ο Κώστας Δουβαλίδης κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσιάμης δεν δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει ως το 2024, ωστόσο δήλωσε πως θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του με μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  του 2022. «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου με ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2022. Φέτος σωματικά ήμουν για να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ, δεν ξέρω αν τεχνικά θα έβγαινε, ωστόσο σωματικά ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Είχα αυτή την ατυχία με τον τραυματισμό και τελικά τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελα. Ήρθα εδώ το πάλεψα με τους φυσιοθεραπευτές, όμως, δεν τα κατάφερα. Τώρα για ένα μήνα θα κάνω αποθεραπεία. Ελπίζω να τελειώσει άμεσα όλο αυτό που συμβαίνει με τις φωτιές. Υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν, δάση που καταστρέφονται και περιουσίες που χάνονται».

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ευχήθηκε στους αθλητές μας καλή ξεκούραση, τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κατέλαβαν να πετύχουν τους στόχους τους, ενώ τους τόνισε πως μεγαλύτερη σημασία έχει πως βρέθηκαν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0