Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (2 Αυγούστου)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (2 Αυγούστου)

Η δεύτερη μέρα του Αυγούστου ίσως εξελιχθεί στην πιο μεγάλη για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς η χώρα μας έχει τα φόντα να κατακτήσει δύο μετάλλια, γιατί όχι και «Χρυσά» με τους Τεντόγλου και Πετρούνια!

Οι τελικοί σε άλμα εις μήκος στον στίβο (04.20) και κρίκους στη γυμναστική (11.00) θα καθηλώσουν τους φιλάθλους ενώ η μέρα περιλαμβάνει και το ματς της Εθνικής πόλο με τις ΗΠΑ όπως και τα προκριματικά σε ντουέτο συγχρονισμένης κολύμβησης, άλμα επί κοντώ και σφυροβολία στον στίβο.

Αναλυτικά οι παρουσίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου:

03:00: Διπλή θα είναι η συμμετοχή της χώρας στα προκριματικά της σφυροβολίας με τους Χρήστο Φραντζεσκάκη και Μιχάλη Αναστασάκη. Ο πρώτος θα ανοίξει πρώτος την αυλαία κυνηγώντας το όριο πρόκρισης (77.50) που είναι πολύ κοντά στην καλύτερη φετινή του επίδοση (76.85).

04:20: Πριν την έναρξη του δεύτερου προκριματικού στη σφυροβολία θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του για το χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο πρωταθλητής μας θα λάβει μέρος στον τελικό του άλματος εις μήκος, όντας το μεγάλο φαβορί για την 1η θέση όντας ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο με επίδοση 8.60. Ο Τεντόγλου θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του 10ος στη σειρά από τους 12 του τελικού.

04:30: Μετά τον Φραντζεσκάκη σειρά θα πάρει ο Μιχάλης Αναστασάκης στο Β προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας με στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό του (φετινή επίδοση 74.58) και να πλησιάσει το υψηλό όριο των 77.50 μέτρων.

04:38: Μετά τα 100 μέτρα η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα συμμετάσχει στα προκριματικά και των 200 μέτρων. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με φετινή επίδοση 13.25 θα αγωνιστεί στην 2η προκριματική σειρά (7ος διάδρομος) δίπλα μάλιστα στην Τζαμαϊκανή Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις! Την πρόκριση στα ημιτελικά θα πάρουν οι 3 πρώτες κάθε μίας από τις 7 προκριματικές σειρές και οι 3 καλύτεροι χρόνοι συνολικά.

05:30: Τελευταίος αγώνας για την Εθνική πόλο στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λογικά θα μείνει στη 2η θέση (αν η Ιταλία νικήσει την Ουγγαρία) ανεξάρτητα αν νικήσει ή όχι τις ΗΠΑ και στην 8αδα θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σερβίας ή Μαυροβουνίου.

06:05: Βρισκόμενες στην 15η θέση της κατάταξης με 83 βαθμούς ποινής Σπανάκη και Τσουλφά στην κατηγορία 470 θα δώσουν τους δύο τελευταίους αγώνες τους στην και 10η ιστιοδρομία δίχως ελπίδες να μπουν στην τελική 10αδα για τη medal ract.

08:35: Αντίθετα με το γυναικείο πλήρωμα, το ανδρικό των Μάντη και Καγιαλή στην κατηγορία 470 έχει βλέψεις 10αδας και medal race αρκεί να έχει καλά πλασαρίσματα στην 9η και 10η ιστιοδρομία. Το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης με 56 βαθμούς ποινής οριακά εντός 10αδας.

11:00: Ο «άρχοντας» των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, είναι έτοιμος να γράψει ξανά ιστορία. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο και κορυφαίος στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, θα προσπαθήσει για ένα... νέο έπος στον τελικό του αγωνίσματος. Ο Πετρούνιας θα αγωνιστεί 7ος στη σειρά από τους 8 αθλητές του τελικού.

13:20: Το 3/3 θέλει να κάνει η ελληνική τριπλέτα στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ και να δώσει το παρόν στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος. Στο Α προκριματικό γκρουπ θα αγωνιστούν Νικόλ Κυριακοπούλου (φετινό 4.70) και Ελένη Πόλακ (φετινό 4.71) και στο Β γκρουπ η κορυφαία Κατερίνα Στεφανίδη (φετινό 4.80) με το όριο πρόκρισης να είναι στα 4.70.

13:30: Με μία αλλαγή στη σύνθεση θα αγωνιστεί το δίδυμο στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης και στην πρώτη μέρα των προκριματικών για τη free routine. Η Ευαγγελία Παπάζογλου θα αγωνιστεί όχι μαζί με την Πλατανιώτη (παρότι πήρε το πράσινο φως να ταξιδέψει στη Τόκιο) αλλά τη Μαρία Έλλη Αλιγκούζη-Κομινέα. Το ελληνικό δίδυμο θα αγωνιστεί 11ο στη σειρά από τα 22 των προκριματικών.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0