Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ποδηλασία: Αποκλείστηκε o επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας για ρατσιστικά σχόλια

Ποδηλασία: Αποκλείστηκε o επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας για ρατσιστικά σχόλια
Τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε ο Πάτρικ Μόστερ εναντίον των ποδηλατών της Αλγερίας είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Γερμανού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομοσπονδίας ποδηλασίας (BDR) επιστρέφει στην πατρίδα του, αφού κάμερα τον συνέλαβε να «εκτοξεύει» ρατσιστικές παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια των trials δρόμου στους Άνδρες, όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομάδα την Πέμπτη.

«Η ηγεσία των ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αποφάσισε ότι ο Πάτρικ Μόστερ δεν μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του ως επικεφαλής της εθνικής ομάδας Ποδηλασίας και θα επιστρέψει στη Γερμανία», ανέφερε η ομάδα.

Ο Μόστερ υπέπεσε στα ρατσιστικά σχόλια στη διαδικασία χρονομέτρησης δρόμου, καθώς προσπαθούσε να παροτρύνει έναν από τους Γερμανούς ποδηλάτες.

«Πιάστε τους οδηγούς καμήλων, πιάστε τους οδηγούς καμήλων, ελάτε», ακούστηκε να φωνάζει στον Νικίας Άρντ, ο οποίος κυνηγούσε τους ποδηλάτες της Αλγερίας Αζεντίν Λαγκάμπ και τον Αμανουέλ Γκεμπρεϊτζαμπιέ από την Ερυθραία.

Ο Μόστερ ζήτησε συγγνώμη αργότερα υποστηρίζοντας ότι... έφταιγε «η ζέστη της στιγμής». Στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, ο σχολιαστής Φλόριαν Νας έμεινε έκπληκτος, περιγράφοντας τα σχόλια ως «εντελώς λάθος».

«Τα λόγια με απογοητεύουν», είπε και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο δεν έχει θέση στον αθλητισμό»

Ο Άρντ ολοκλήρωσε τα δοκιμαστικά χρόνου στην 19η θέση, τρία λεπτά και 45 δευτερόλεπτα πίσω από τον «χρυσό» Σλοβένο, Πρίμοζ Ρόγκλιτς. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης