Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Ισόπαλο το ντέρμπι ανάμεσα σε Βραζιλία και Ολλανδία, έκανε το 2Χ2 η Αγγλία, «ξέσπασαν» οι ΗΠΑ!

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Ισόπαλο το ντέρμπι ανάμεσα σε Βραζιλία και Ολλανδία, έκανε το 2Χ2 η Αγγλία, «ξέσπασαν» οι ΗΠΑ!

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η αναμέτρηση που έλαβε χώρα ανάμεσα σε Βραζιλία και Ολλανδία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των Ολυμπιακών Αγώνων, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 3-3, την ίδια ώρα που η Αγγλία διατηρούσε και πάλι το «μηδέν» απέναντι στην Ιαπωνία, και οι ΗΠΑ επέστρεφαν στα νικηφόρα αποτελέσματα, με ηχηρό τρόπο!

Σχετικά Άρθρα

Το αξιέπαινο θέαμα που μας παρουσιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ποδοσφαίρου στις γυναίκες… καλά κρατεί, με την Βραζιλία και την Ολλανδία να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του «ντέρμπι» που τους είχε αποδοθεί στον απόλυτο βαθμό, αν αναλογιστεί κανείς το εντυπωσιακό 3-3!





Οι Ολλανδέζες άνοιξαν από νωρίς το σκορ, με την «συνήθη ύποπτη», Βίβιαν Μίντεμα, η απάντηση της Βραζιλίας ήταν άμεση, η επιθετικός της Ολλανδίας βρήκε δίχτυα και πάλι, φτάνοντας τα 78 γκολ σε 97 εμφανίσεις με την χώρα της, με υπέροχη κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά η Μάρτα ισοφάρισε ξανά για την Βραζιλία, αποδεικνύοντας τον λόγο που ο Πελέ, προέβη σε δηλώσεις που εκθείαζαν τα κατόρθωματά της με την «σελεσάο»!


Το «θρίλερ» όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η Βραζιλία πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά, αλλά οι «οράνιε» δεν άφησαν την αντίπαλό τους να φύγει με το πολυπόθητο τρίποντο. Ισοφάρισαν με την Γιένσεν, πίεσαν για τη νίκη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα της ισοπαλίας θεωρείται δίκαιο, σε ένα τόσο αμφιλεγόμενο ματς, όπως αυτό!

 

Την ίδια ώρα, η Αγγλία αντιμετώπιζε την Ιαπωνία, σε ένα «κλειστό» ματς στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, με την «τυπικά φιλοξενούμενη» να επικρατεί με 1-0, χάρη στο τέρμα της Έλεν Γουάιτ, η οποία πλέον έχει πετύχει όλα τα γκολ της χώρας της, έχοντας καταγράψει μόλις δύο περισσότερες τελικές προσπάθειες από τα τέρματα που έχει σημειώσει.

Τέλος, σημαντική νίκη πέτυχαν οι ΗΠΑ, που συνήλθαν από το σοκ της πρεμιέρας απέναντι στην Σουηδία και φιλοδώρησαν με έξι γκολ τη Νέα Ζηλανδία (6-1), αποδεικνύοντας πως εξακολουθούν να αποτελούν το φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά. Πρόκειται μάλιστα για την πιο ευρεία νίκη που σημειώνουν οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το πρώτο ματς που συμμετέχουν και περιλαμβάνει τόσα πολλά γκολ αθροιστικά!

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0