Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ακυρώθηκαν οι λαμπαδηδρομίες σε δημόσιους δρόμους λόγω ανησυχίας για τον κορονοϊό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ακυρώθηκαν οι λαμπαδηδρομίες σε δημόσιους δρόμους λόγω ανησυχίας για τον κορονοϊό

Με ιδιωτικές τελετές θα αντικαταστήσουν την κλασική λαμπαδηδρομία στην ιαπωνική πρωτεύουσα οι αρμόδιοι των Ολυμπιακών εξαιτίας φόβου για την εξάπλωση του ιού.

Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία στους δημόσιους δρόμους του Τόκιο ακυρώθηκε, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, καθώς οι ανησυχίες για τον ιό εξακολουθούν να «μαστίζουν» τους Αγώνες λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξή τους.

Ιδιωτικές τελετές πρόκειται να αντικαταστήσουν εκδηλώσεις δημόσιας λαμπαδηδρομίας, ανέφερε η κυβέρνηση της πόλης του Τόκιο.

Μέχρι την τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις τέτοιου τύπου θα μεταδοθούν διαδικτυακά, με τις αρχές να προτρέπουν τους θεατές να τις παρακολουθήσουν "στην άνεση του σπιτιού σας".

Οι μεγαλύτεροι φόβοι αφορούν διάσημες τουριστικές πόλεις όπως το Κιότο και η Χιροσίμα, αφού τα πλήθη οπαδών θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό πιο εύκολα.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν προειδοποιήσει ότι οι αγώνες ενδέχεται να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, καθώς αναγκάζονται να επανεξετάσουν πόσοι θεατές μπορούν να παρευρεθούν στα στάδια. Το όριο που έχουν ήδη θέσει, ανέρχεται στους 10.000 θεατές, ενώ οι ξένοι επισκέπτες έχουν ήδη απαγορευτεί.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναμένεται αυτή την εβδομάδα να παρατείνει τα μέτρα κατά του ιού τόσο στο Τόκιο όσο και σε γύρω περιοχές.

Αρμόδιοι των Αγώνων προέτρεψαν το κοινό να αποφύγει τους συνωστισμούς στη διαδρομή του μαραθωνίου, λέγοντας πως είναι «απαραίτητο να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης περιορίζοντας την κίνηση των πολιτών».

Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί στη βόρεια πόλη Σαπόρο, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό τα ίδια μέτρα προστασίας με το Τόκιο.

Την ίδια ώρα που όλα βρίσκονται στον αέρα, οι συμμετέχοντες έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στην Ιαπωνία, με τους αθλητές να φτάνουν σχεδόν τις 11.000 από περίπου 200 χώρες.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0