Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Έμεινε εκτός για 19 δευτερόλεπτα ο Μο Φάρα!

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Έμεινε εκτός για 19 δευτερόλεπτα ο Μο Φάρα!
Η βρετανική αθλητική ομάδα για το Τόκιο θα διοριστεί την Τρίτη, αλλά για πρώτη φορά από το 2004, ο Φάρα δεν θα συμμετάσχει.

Ο Μο Φάρα, ο τέσσερις φορές Ολυμπιoνίκης, έχασε τον προκριματικό χρόνο σε μια πρόσκληση 10.000 μέτρων στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αθλητισμού στο Μάντσεστερ. Η προσπάθεια του Φάρα, 27 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, ήταν 19 δευτερόλεπτα έξω από τον απαιτούμενο χρόνο.

Έτσι ο Μο Φάρα δεν θα υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό τίτλο των 10.000 μέτρων, αφού δεν κατάφερε να επιτύχει τον προκριματικό χρόνο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αθλητισμού.

Ο Φάρα έπρεπε να πάει κάτω από 27 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα στο Manchester Regional Arena για να κλείσει τη θέση του στο αεροπλάνο στο Τόκιο πριν από την προθεσμία της Κυριακής το βράδυ.

Ωστόσο, σημείωσε 27 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα και δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο των 10.000 μέτρων που κέρδισε το 2012 και το 2016.

Ο Φάρα, ο οποίος έχει επίσης έξι παγκόσμιους τίτλους πάνω από 5.000μ. και 10.000μ., απομακρύνθηκε από την πίστα για να συγκεντρωθεί στον μαραθώνιο για περισσότερα από τρία χρόνια, αλλά επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για άλλα μια ευκαιρία στην αγαπημένη του απόσταση.

Στον αγώνα της Παρασκευής βρισκόταν στο απαιτούμενο ρυθμό μέχρι τη μέση, αλλά γρήγορα άρχισε να χάνει τους συνεργάτες του. Με το σήμα των 6 χιλιομέτρων ήταν μόνος του, αντιμετωπίζοντας μια δύσκολη σόλο δοκιμαστική ώρα για να κρατήσει ζωντανό το ολυμπιακό του όνειρο.

Παρά το θορυβώδες πλήθος που τον στήριζε, άρχισε να πέφτει και μετά από 8.000 μέτρα ήταν εκτός για 10 δευτερόλεπτα. Συνέχισε να χάνει χρόνο, έκανε μορφασμούς καθώς προσπαθούσε να τερματίσει μέσα στον χρόνο και τελικά έφτασε πολύ σύντομα αλλά όχι εντός ορίου.

«Σας ευχαριστώ όλους. Ω Θεέ μου. Δεν ξέρω τι να πω. Πηγαίνεις εκεί έξω και τα δίνεις όλα. Ήμουν αρκετά τυχερός που είχα τη μακρά καριέρα που είχα. Είμαι πολύ ευγνώμων αλλά αυτό είχα μόνο για σήμερα».

Ερωτηθείς αν ο αγώνας της Παρασκευής σηματοδότησε το τέλος της καριέρας του, ο Φάρα είπε: «Είναι δύσκολο. Εάν δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τον καλύτερο, δεν θα πηγαίνω μόνο και μόνο για να τερματίσω. Ο σημερινός αγώνας δεν ήταν αρκετά καλός».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0