Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι διοργανωτές αποφάσισαν 50% πληρότητα στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι διοργανωτές αποφάσισαν 50% πληρότητα στο Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναμένεται να ξεκινήσουν με 50% πληρότητα με τα δεδομένα να είναι ανοιχτά για αλλαγή σε περίπτωση ανάγκης

Την Δευτέρα (21/6) ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέψει την είσοδο θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος εν μέσω της πανδημίας, ορίζοντας ανώτατο όριο 50% στους χώρους διεξαγωγής, μέχρι 10.000 άτομα κατ' ανώτατο όριο.

Ωστόσο, οι διοργανωτές προειδοποίησαν ότι υπάρχει περίπτωση να περιορίσει τον αριθμό του κοινού, αν εμφανιστεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κάτω από τις συνθήκες περιορισμών λόγω αύξησης λοιμώξεων από τον ιό.

Οι παρευρισκόμενοι της διοργάνωσης θα πρέπει να τηρήσουν αρκετά πρωτόκολλα που αποσκοπούν στο να σταματήσουν την εξάπλωση των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, δήλωσαν πως: «Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται στους χώρους ανά πάσα στιγμή…η συμφόρηση θα πρέπει να αποφεύγεται με κατάλληλες ανακοινώσεις και οι επισκέπτες θα πρέπει να αποχωρούν τους χώρους με κλιμακωτό τρόπο».

Επιπλέον, «Οι θεατές θα κληθούν να ταξιδέψουν απευθείας στους χώρους διεξαγωγής των αθλημάτων, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τη μετακίνηση μεταξύ των νομών». Το συγκεκριμένο μέτρο ανακοινώθηκε, καθώς οι επισκέπτες που θα τους επιτραπεί η είσοδος θα είναι αποκλειστικά από την «οικοδέσποινα» χώρα, γεγονός που αποφασίστηκε από τον περασμένο Μάρτιο.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Yoshihide Suga, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποκλείσει το ενδεχόμενο για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς θεατές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο.

«Θα ήθελα να δεχτώ τις προτάσεις του προέδρου Omi και όλων των άλλων», δήλωσε ο Suga σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του σε χώρο εμβολιασμού. «Σε περίπτωση που κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να μην έχουμε θεατές -- η ασφάλεια και η προστασία του κόσμου αποτελεί βασική προτεραιότητα».

Η απόφαση για τον αριθμό θεατών στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες θα ληφθεί στις 16 Ιουλίου, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0