Μουντιάλ 2022

Αποκρούσεις που «έκριναν» ένα Μουντιάλ, σαν να ήταν γκολ: Από τον Μαρτίνες στον Κασίγιας κι από τον Μπαρτέζ στον Μάγερ! (video)

Αποκρούσεις που «έκριναν» ένα Μουντιάλ, σαν να ήταν γκολ: Από τον Μαρτίνες στον Κασίγιας κι από τον Μπαρτέζ στον Μάγερ! (video)
Τερματοφύλακες που «χάρισαν» το Μουντιάλ στη χώρα τους χάρις σε μία σπουδαία επέμβαση στον τελικό ή αλλιώς, οι «Εμιλιάνο Μαρτίνες» πριν τον Εμιλιάνο Μαρτίνες!
Σχετικά Άρθρα
Η Αργεντινή επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου. Περισσότερα από 36 χρόνια αναμονής τελείωσαν. Η «αλμπισελέστε» κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού βρήκε τον νέο της «Μεσία». Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο MVP της διοργάνωσης και ένας από τους διακριθέντες του τελικού. Όχι, όμως, και ο μόνος.

Πλάι στους Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι, που σκόραραν από τρία και δύο γκολ αντίστοιχα, στέκεται ο γκολκίπερ της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Δεν είναι μόνο η απόκρουσή του στο πέναλτι του Κομάν, που άλλαξε τη ψυχολογία των Αργεντίνων, μετακινώντας το ψυχολογικό βάρος στην άλλη πλευρά. Πάνω απ' όλα, ήταν η απόκρουσή του στο 120+3'.

Με ένα ποδοσφαιρικού είδους... σπαγγάτο, ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα «νίκησε» τον εξαιρετικό έως εκείνο το χρονικό σημείο, Κόλο Μουανί, και διατήρησε την Αργεντινή «ζωντανή». Περιττό να ειπωθεί πως αν γινόταν το 4-3 υπέρ της Γαλλίας σε εκείνο το χρονικό σημείο, πιθανότατα θα έληγε το ματς με τη σέντρα!

Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος γκολκίπερ που μπορεί να περηφανεύεται πως η δική του απόκρουση στον τελικό, άξιζε τόσο, όσο ένα γκολ.


Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, Ικέρ Κασίγιας vs Άριεν Ρόμπεν

Όλοι θυμούνται το γκολ του Αντρές Ινιέστα στην παράταση, που έδωσε το τρόπαιο στην Ισπανία. Πριν από αυτό, όμως, ο Ικέρ Κασίγιας «στέρησε» από την Ολλανδία το «τέλος» της... κατάρας, σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, Τζιανλουίτζι Μπουφόν vs Ζινεντίν Ζιντάν

Έως και σήμερα, πολλοί θεωρούν πως αν είχε αποφύγει την «κουτουλιά» στον Ματεράτσι, ίσως το τρόπαιο να είχε καταλήξει στα «χέρια» της Γαλλίας. Η αλήθεια είναι πως ο Ζινεντίν Ζιντάν έφτασε κοντά στο να το κάνει, αλλά ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν του είπε «όχι». Η συνέχεια για την Ιταλία, γνωστή....



Παγκόσμιο Κύπελλο 1998, Φαμπιέν Μπαρτέζ vs Ρονάλντο

Σε αυτό το Μουντιάλ, στην πρώτη κατάκτηση του τροπαίου στην ιστορία της Γαλλίας, ο Ζινεντίν Ζιντάν «γιγάντωσε» τον μύθο του. Ο Φαμπιέν Μπαρτέζ, όμως, είχε βάλει το... χεράκι του στον τελικό, αφού στο 56ο λεπτό, μπλόκαρε ένα δυνατό σουτ του Ρονάλντο από κοντινή απόσταση, που θα «ξαναέβαζε» στο παιχνίδι τη Βραζιλία.



Παγκόσμιο Κύπελλο 1994, Ταφαρέλ vs Μασάρο

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη μόνη σοβαρή απειλή της Ιταλίας προς τη Βραζιλία, στον πρώτο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία, που έληξε χωρίς σκορ στην κανονική διάρκεια.



Παγκόσμιο Κύπελλο 1974, Σεπ Μάγερ vs Γιόχαν Νέσκενς

Η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια της Ολλανδίας, από τις τρεις έως τώρα συνολικά, να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν ο Γιόχαν Νέσκενς δεν είχε... σημαδέψει τον Σεπ Μάγερ, επιτρέποντάς του να αντιδράσει έστω και ενστικτωδώς, ίσως η ιστορία να είχε «γραφτεί» αλλιώς. 



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης